SFANTA MARIA: Ce trebuie sa faci ca să îţi meargă bine tot anul

SFANTA MARIA: Daca vreti sa va mearga bine tot anul, mare grija la tot ce faceti pe 8 septembrie.

07 sept. 2017, 13:37
SFANTA MARIA: Ce trebuie sa faci ca să îţi meargă bine tot anul

SFANTA MARIA: Orice abatere de la traditia populara, v-ar putea aduce…o adevarata paguba. Prima superstitie spune ca e interzis sa-ti tunzi parul si sa-l arunci. Aici, fiecare poate interpreta mai departe. Adica, sa nu te tunzi deloc? Cam da! Pai, altfel cum sa te tunzi daca nu-ti poti arunca parul? Ca doar nu-l iei la pachet! …In fine, cert este ca daca va abateti de la „porunca”, ghiciti ce va asteapta? Parul n-o sa va mai creasca, iar barbatii pot chiar sa…cheleasca.

Grija mare astazi si cand plecati de acasa! Traditia populara spune ca usa trebuie tinuta deschisa in aceasta zi de de sarbatoare, pentru ca Maica Domnului sa poata intra in casa, sa aduca binecuvantare. Ei, aici unii s-ar gandi: „Bine, bine, dar cum ramane cu hotii?” Sa speram ca si ei vor fi cuprinsi de spiritul sfintei sarbatori si nu vor lua, asa cum fac de obicei, ci …va vor lasa laptopurile, televizoarele si ce mai aveti de valoare prin casa, la locul lor.

SFANTA MARIA 2017, tradiţii şi superstiţii: De ce trebuie să fie o candelă aprinsă în fiecare cameră

Daca n-ati adunat pana acum plante de leac, datina spune ca este ultima zi in care o puteti face. Nu de alta, dar de maine incolo riscati ca plantele sa nu mai aiba aceleasi efecte miraculoase. Pentru noroc in dragoste, bani case sau castig la loto, luati-le pe toate, nu lasati norocul sa se iroseasca pe campii! Unde mai pui ca despre florile culese astazi si puse la icoane, traditia spune ca au puteri tamaduitoare, alina durerile si ne feresc de fulgere.

Pentru a avea noroc in dragoste, se spune ca astazi, fetele nemaritate trebuie sa pune flori proaspete la icoane si sa aprinda candela. Astfel, tinerele vor avea un sot gospodar si tare iubitor. Asta da reteta, sa ne anuntati daca functioneaza!

Si daca tot am vorbit de plante miraculoase, aruncati o privire astazi la trandafirii din gradina! Daca sunt infloriti, traditia spune ca ne asteapta o toamna luuunga. Tocmai buna pentru numarat banii …sau bobocii, fiecare dupa cum are.
Urmeaza acum o informatie pretioasa pentru agricultori.

Daca nu stiti cum sa paziti mai bine viile de pradatori, astazi este momentul perfect sa actionati. Nu cu violenta, evident, ci…cu angajari. Potrivit traditiei, acum este momentul sa angajati paznici la vii. Superstitia nu ne ofera o explicatie in acest sens, asa ca, nu putem decat sa deducem: fie de maine creste tariful paznicilor, fie….maine o sa fie prea tarziu, hotii vor da navala. Oricare ar fi explicatia, ar fi bine sa luati aminte la povata.

Daca v-ati saturat de atata caldura, fiti atenti ce spune traditia populara: Sarbatoare Adormirii Maicii Domnului desparte lunile calduroase de cele reci. Nu-i de mirare ca in multe orase din tara, astazi, mercurul a-nceput sa dea inapoi. Cel mai bun exemplu este Suceava, unde ieri erau aproape 30 de grade Celsius, iar astazi, doar 20. Sa mai spune cineva ca superstitiile sunt doar vorbe in vant!