SFÂNTA MARIA. Ce trebuie să faci în această zi ca să îţi meargă bine tot anul

Sfanta Marie Mare sau Adormirea Maicii Domnului este praznuita de credinciosi in fiecare an pe data de 15 august. Potrivit traditiei, in dimineata acestei zile, femeile merg la biserica si impart struguri, prune si faguri de miere pentru a le merge bine. Apoi, merg la cimitir pentru a tamaia mormintele rudelor adormite.

14 aug. 2017, 18:39
SFÂNTA MARIA. Ce trebuie să faci în această zi ca să îţi meargă bine tot anul

SFÂNTA MARIA. Sarbatoare este cunoscuta si pentru tranzitia de la vara la toamna. Se spune ca incepand din aceasta zi, barbatii trebuie sa schimbe palaria cu caciula.

Se spune ca fetele trebuie sa poarte cu el o planta numita „navalnic”, care le ajuta sa-si gaseasca ursitul.

De pe 15 august se deschide sezonul nuntilor, care tine pana in postul Crciunului. Aceasta sarbatoare se tine in special pentru sanatate, casatorie, pentru nasteri usoare si pentru vindecari.

Mesaje de SFANTA MARIA. Felicitări pe care le poţi transmite persoanelor care îşi serbează onomastica

SFÂNTA MARIA. Fetele merg la bsierica si se roaga la Fecioara Maria pentru un „ursit” bun, femeile pentru temeiul gospodariei, iar barbatii pentru recolte bogate.

In plus, se spune ca fetele care isi pun busuioc sub perna isi vor visa ursitul.

In schimb, exista si anumite superstitii pastrate cu sfintenie de credinciosi. Potrivit traditiei, in aceasta zi este interzis scaldatul in rauri spurcate de cerbi sau dormitul in prispa.

Citeşte mai mult în Revista Teo