SFÂNTA PARASCHEVA. Peste 180 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultimele 24 de ore

Publicat: Luni, 15 Octombrie 2018 08:39 // Actualizat: Luni, 15 Octombrie 2018 08:39 // Sursa: romaniatv.net

Peste 180 dintre pelerinii aflaţi la Iaşi în ultimele 24 de ore pentru a se închina la raclele Sfintei Cuvioase Parascheva şi Sfintei Muceniţe Ecaterina au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Foto: zdi.ro

Echipajele medicale prezente la pelerinaj au acordat îngrijiri unui număr de 183 de pelerini. Astfel, cei de la SMURD au asistat 92 de pelerini, dintre care opt au fost duşi la spital. La rândul lor, cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean au asistat 15 persoane cărora li s-a făcut rău, şase dintre ele ajungând la spital. Voluntarii de la Crucea Roşie au acordat asistenţă medicală unui număr de 76 de persoane venite la pelerinaj.

Aproximativ 140.000 de persoane au mers la Iaşi, la Catedrala Mitropolitană, în pelerinaj cu prilejul hramului Sf. Cuv. Parascheva.

În preajma zilei de 14 octombrie, când se sărbătoreşte hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Iaşiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din ţară şi unul dintre cele mai mari din Europa. La moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar şi la cele ale sfinţilor aduşi special în pelerinaj cu această ocazie, merg să se închine atât ortodocşi, cât şi romano-catolici din ţară şi străinătate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Iaşi îngrijiri medicale pelerinaj pelerini sfanta parascheva statistică
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H