SFÂNTUL ILIE 2019. Ce să nu faci ca să scapi de blesteme şi trăsnete

Sfantul Ilie este unul dintre cei mai importanti prooroci din Vechiul Testament, fiind ocrotitorul recoltelor si aducator de ploi si vijelii. El este praznuit in fiecare an la data de 20 iulie, data care coincide cu mijlocul sezonului pastoral. In traditi populara el este recunoscut ca fiind patronul soarelui si al zilelor caniculare de vara, cel care aduce si caldura puternica, dar si vijeliile cu tunete si fulgere.

19 iul. 2019, 05:52
SFÂNTUL ILIE 2019. Ce să nu faci ca să scapi de blesteme şi trăsnete

De Sfantul Ilie se tin foarte multe traditii, obiceiuri si superstitii, mai ales in mediul rural. Ele exista inca din cele mai vechi timpuri si se respecta cu sfintenie si astazi. In aceasta zi sfanta toata lumea trebuie sa mearga la biserica cu mere si frunze de busuioc, nimeni nu munceste in gospodarie si nici la camp. Se spune ca cei care vor munci astazi pamantul nu vor avea parte de rod bun sau risca chiar sa fie trasniti de fulgerele trimise de Sfantul Ilie asupra lor.

Citeşte şi CALENDAR ORTODOX 2019: LA MULŢI ANI! Mii de românce îşi serbează onomastica

Din aceasta zi si pana in 20 iulie nu se consuma mere, iar aceste fructe nu trebuie sa se bata unul de altul pentru ca in restul anului sa nu bata grindina. Cine duce astazi mere la biserica va avea parte pe lumea celalalta de mere de aur si de milostenia Sfantului Ilie.

Mai multe detalii pe revistateo.ro