Sfântul Patrick, ocrotitorul Irlandei, sărbătorit şi în spaţiu VIDEO

O mare de verde, trifoi cu patru foi, care alegorice şi multă muzică irlandeză. Sute de mii de oameni l-au sărbătorit ieri pe patronul Irlandei, Sfântul Patrick. La Dublin, în ciuda norilor, mii de oameni au ieşit pe străzi să privească parada şi să guste din tradiţionala bere neagră. Ocrotitorul Irlandei a fost sărbătorit şi pe Staţia Spaţială Internaţională.

18 mart. 2013, 07:44
Sfântul Patrick, ocrotitorul Irlandei, sărbătorit şi în spaţiu VIDEO

De ziua naţională a Irlandei, străzile Dublinului s-au transformat într-o mare de culoare. Spiriduşi, prinţese, dar şi fanfara militară s-au perindat pe străzile capitalei. Şi peste ocean a fost sărbătorit ocrotitorul Irlandei.

La Washington, oamenii au ieşit cu mic cu mare pe străzi pentru a privi parada. Că erau sau nu irlandezi nu a contat, toată lumea s-a simţit bine. Unii au încercat chiar să înveţe dansurile tradiţionale irlandeze.

Patronul Irlandei a fost sărbătorit chiar şi în spaţiu. Astronautul Chris Hadfield a postat pe internet o poză cu el îmbrăcat în tradiţionala culoare verde şi urarea „Felicitări de ziua Sfântului Patrick tuturor irlandezilor de pe Pământ”.