Sfântul Patrick, ocrotitorul Irlandei, sărbătorit şi în spaţiu VIDEO

Publicat: Luni, 18 Martie 2013 09:44 // Actualizat: Luni, 18 Martie 2013 09:54 // Sursa: RTV.net

O mare de verde, trifoi cu patru foi, care alegorice şi multă muzică irlandeză. Sute de mii de oameni l-au sărbătorit ieri pe patronul Irlandei, Sfântul Patrick. La Dublin, în ciuda norilor, mii de oameni au ieşit pe străzi să privească parada şi să guste din tradiţionala bere neagră. Ocrotitorul Irlandei a fost sărbătorit şi pe Staţia Spaţială Internaţională.

De ziua naţională a Irlandei, străzile Dublinului s-au transformat într-o mare de culoare. Spiriduşi, prinţese, dar şi fanfara militară s-au perindat pe străzile capitalei. Şi peste ocean a fost sărbătorit ocrotitorul Irlandei.

La Washington, oamenii au ieşit cu mic cu mare pe străzi pentru a privi parada. Că erau sau nu irlandezi nu a contat, toată lumea s-a simţit bine. Unii au încercat chiar să înveţe dansurile tradiţionale irlandeze.

Patronul Irlandei a fost sărbătorit chiar şi în spaţiu. Astronautul Chris Hadfield a postat pe internet o poză cu el îmbrăcat în tradiţionala culoare verde şi urarea "Felicitări de ziua Sfântului Patrick tuturor irlandezilor de pe Pământ".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H