Sfântul Ştefan: Semnificaţia numelui, tradiţii şi obiceiuri

Sfântul Ştefan este prăznuit de către Biserica Ortodoxă în fiecare an pe 27 decembrie.

27 dec. 2014, 06:27
Sfântul Ştefan: Semnificaţia numelui, tradiţii şi obiceiuri

Potrivit Noului Testament, Stefan se tragea din Ierusalim si avea origini iudeice. De asemenea, Sfantul Stefan este recunoscut ca fiind primul martir crestin care a fost condamnat de catre autoritatile Iudaice. Iisus Hristos l-a luat sub aripa sa, sa il urmeze pretutindeni si sa ia parte la faptele si minunile sale. Sfantul Stefan a fost numit Arhidiacon, functie care prevedea ca el sa ii conduca pe diaconi.

Citeşte şi SFANTUL STEFAN: Ce trebuie să facă cei cu procese şi cei cu mari probleme de sănătate

Dat fiind faptul ca rolul diaconului in biserica de odata era mult mai important decat cel din zilele noastre, Stefan a starnit atentia fariseilor. Acestia erau nemultumiti de faptul ca el incearca sa aduca oamenii de partea sa si sa ii converteasca la crestinism prin predicile despre invataturile lui Hristos. La putin timp dupa ce a devenit diacon, Stefan a fost dus inaintea Sinedriului, sub acuzatia de blasfemie la adresa lui Moise si a lui Dumnezeu. Interogat de catre Caiafa, cel care il judecase si pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos, Stefan ii acuza pe cei care doreau ca el sa piara

Gasit vinovat de blasfemie, Sfantul Stefan este condamnat la moarte prin lapidare. Odata ce afla sentinta, sfantul a avut o teofanie si le-a spus iudeilor: „Iata vad cerurile deschise si pe Fiul Omului stand de-a dreapta lui Dumnezeu”.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Citeşte şi MESAJE SFANTUL STEFAN, FELICITARI SF. STEFAN: Trimite şi tu URARI de onomastica Sfantului Stefan