Sfârşit dramatic, un bărbat şi o femeie au murit carbonizaţi în casă

Sfârșit cumplit pentru un bărbat din județul Botoșani! El a fost găsit carbonizat după ce pompierii au stins incendiul care i-a cuprins casa.

04 ian. 2020, 06:30
Sfârşit dramatic, un bărbat şi o femeie au murit carbonizaţi în casă

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a murit într-un incendiu care a cuprins, în noaptea de vineri spre sâmbătă, locuinţa acestuia, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, incendiul a afectat o casă din satul Ivancăuţi, comuna Păltiniş.

La faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri militari şi civili de la Darabani, dar şi pompierii voluntari din Păltiniş. De asemenea, a intervenit şi o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

„La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului, ardeau bunurile dintr-o încăpere şi o parte din acoperişul casei, cu posibilitatea de propagare la întreaga locuinţă. Întrucât au existat informaţii că proprietarul, în vârstă de 45 de ani, nu a reuşit să iasă din locuinţă, pompierii au început căutările, concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului. Din nefericire, bărbatul a fost găsit carbonizat în interiorul casei”, a informat oficialul ISU.

Cauza declanşării incendiului nu a fost comunicată. 

O femeie în vârstă de 73 de ani, din comuna Zamostea, a murit în noaptea de 30 spre 31 decembrie, fiind găsită carbonizată în casa care a luat foc. Alarma la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava s-a dat în jurul orei 23.30.

Pompierii militari suceveni şi cei de la Serviciul Voluntar Zamostea au intervenit la faţa locului cu trei autospeciale cu apă. Din nefericire, în casa bătrânească a fost găsit trupul carbonizat al proprietarei.

Pompierii au stabilit că după toate probabilităţile focul a pornit de la coşul de fum deteriorat, pe fondul folosirii intense a sobei.