Sfârșit tragic pentru o femeie de 93 de ani! A murit după ce a fost mușcată de câini la o fermă piscicolă din Vaslui

O bătrână de 93 de ani a fost găsită, luni dimineață, sfâșiată de câini și în șoc hipotermic, la marginea localității Cârja, județul Vaslui.

21 mart. 2022, 14:31
Sfârșit tragic pentru o femeie de 93 de ani! A murit după ce a fost mușcată de câini la o fermă piscicolă din Vaslui

O femeie de 93 din Vaslui a avut parte de un sfârșit tragic. Aceasta a murit după ce a fost sfâșiată de o haită de câini, în apropierea unei ferme piscicole de pe raza localității Cârja, județul Vaslui. Rănile suferite, dar și faptul că a stat multe ore în frig au dus la decesul acesteia.

CITEȘTE ȘI: Poluare ridicată în București. Indicatorii privind calitatea aerului au ajuns la valorile maximum admise

“Pacienta a fost preluată în stare gravă, inconștientă, cu hipotermie severă, cu fracturi la nivelul membrelor inferioare și cu multiple plăgi mușcate. Era în șoc hipotermic și hipovolemic. Pe drum victima a instalat un stop cardiorespirator. Sau inițiat manevre de resuscitare cardiorespiratorie simultan cu manevre de încălzire activă. A fost predată la spitalul Barlad în stare gravă, în curs de resuscitare și prognostic extrem de rezervat. Cazul a fost anunțat și la poliție.”, a precizat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

Potrivit site-ului vremeanouă.ro, bătrâna de 93 de ani  a trăit în condiții inimaginabile, într-un bordei, fără niciun venit și fără minimele condiții ca să fie în singuranță. Ajutorul primit, în urmă cu ceva timp,  părea să fie raza de speranță pentru o viață puțin mai bună. Din câte se pare, aceasta era destul de bolnavă, suferea de demență senilă și mai pleca de acasă, fără să știe exact încotro se îndreaptă. Nu este exclus ca acest lucru să se fi întâmplat noaptea trecută, când haita de câini a atacat-o.

CITEȘTE ȘI: Bucureștenii s-au întors la muncă la birou! Record de trafic la metrou de la începutul pandemiei! Peste 9 milioane de călători au validat cartele în februarie 2022

“Noaptea trecută, 20/21.03.2022, ora 03.32, Politia Murgeni a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, agentul de pază al unei ferme piscicole din localitatea Cârja, orașul Murgeni, județul Vaslui, a găsit o femeie, 93 de ani, din localitatea Cârja, aflată în stare de inconștiență, pe un drum din vecinătatea fermei. Victima prezenta, pe suprafața corpului, răni ce ar fi putut proveni de la mușcături de animale. Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Bârlad, pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă a decedat.  În cauză sunt efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs decesul persoanei și dispunerea măsurilor legale”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, cu raportare la OUG 55/2002, care prevede că:  “Neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.(2) Dacă fapta prevăzută a produs urmări dintre cele  mai grave (decesul – n.r.) maximul special al pedepselor prevăzute în aceste articole se majorează cu 2 ani”