Sfâşietorul mesaj-testament de pe Facebook a devenit VIRAL: Şi-a luat ADIO de la toată lumea iar a doua zi s-a întâmplat NENOROCIREA

Publicat: Vineri, 09 Februarie 2018 16:09 // Actualizat: Vineri, 09 Februarie 2018 16:17 // Sursa: romaniatv.net

Mai bine spus este o scrisoare-lecţie care merită citită cap-coadă pentru a putea să apreciem fiecare dintre noi la justa valoare tot ceea ce avem, în special SĂNĂTATEA.

"Viaţa este fragilă, nu vă gândiţi la lucruri inutile, dăruiţi-vă fără rezerve", a scris tânăra de 27 de ani. A fost ultima sa postare care a strâns în câteva ore  peste 100.000 de like-uri, mesaje, distribuiri... dar ce folos, a doua zi a murit.

"E ciudat să realizezi, când ai doar 27 de ani, că timpul pe care-l mai ai la dispoziţie e atât de scurt'', astfel începe sfâşietorul mesaj al lui Holly Butcher, o fată australiană din New South Wales, cu o afecţiune foarte rară de cancer osos (Sarcomul lui Ewing) , care a dorit să-şi salute prietenii şi cunoscuţii cu o postare-testament pe Facebook, devenită virală extrem de rapid. Intenţia tinerei era aceea de a  ajuta pe alţii să înţeleagă cât este de preţioasă e viaţa, dar adesea fragilă şi prea scurtă, notează huffingtonpost.

''Posibilitatea de a muri de tânăr e o chestiune pe care de multe ori o ignorăm'', a precizat Holly, lăsând un gol imens în sufletele celor dragi... joi pierzând definitiv bătalia sa împotriva tumorii. ''Totdeauna mi-am imaginat că voi creşte mare, că într-o zi voi avea riduri şi că părul meu va albi. Am visat să am o familie cu bărbatul pe care-l iubesc. Atât de mult mi-am dorit asta, până la punctul încât dorinţa mea durea''.

Într-o zi, din urmă cu câţiva ani, viitorul atât de râvnit al fetei s-a frânt brusc şi viaţa cotidiană s-a transformat într-o continuă luptă pentru a răpi bolii câteva luni în plus de viaţă.  ''Viaţa este astfel: fragilă, preţioasă şi imprevizibilă'', continuă Holly în postare. ''Fiecare zi care trece nu e un drept al nostru, ci un miracol care ne este dăruit. Acum am 27 de ani şi nu vreau să mor: îmi iubesc viaţa, sunt fericită şi datoare celor dragi mie. Dar nu mai am controlul propriei vieţi în mâini''.

Australiancă ştia foarte bine că tema morţii este un adevărat tabu' şi din cauza aceasta s-a hotărât să publice povestea sa pe reţeaua de socializare cea mai folosită din lume, pentru a se face auzită şi pentru a se destăinui sincer. ''Vreau ca persoanele să înceteze să-şi facă griji pentru micile chestiuni care par stresante şi fără sens, care se întâmplă zilnic. Amintiţi-vă mereu că pe toţi ne aşteaptă aceeaşi soartă, aşa că trebuie să vă concentraţi unde aţi putea deveni folositori...Când vă plângeţi din pricina unor chestiuni ridicole, gândiţi-vă la cei care cu adevărat au de rezolvat probleme grave. Fiţi mulţumiţi că problemele voastre nu sunt atât de grele şi treceţi cu mai multă uşurinţă peste ele. Odată făcută chestiunea asta, trageţi cu nesaţ aer în piept, ridicaţi ochii către cerul albastru şi îndreptaţi-i apoi spre arborii verzi: lumea e minunată!"

Holly enumeră apoi micile chestiuni cotidiene care o enervau pe ea şi pe cei dragi ei, înainte ca ceva grav să se fi întâmplat: traficul din fiecare dimineaţă, odihna prea puţină a celor foarte ocupaţi, coafeza care nu-ţi taie niciodată părul la lungimea pe care o doreşti, sau ura pentru propriul corp din cauza celulitei şi pentru sutienul care ţi-a rămas mic. Adesea, fiecare dintre noi cheltuie prea multe energii negative inutil, în loc să se bucure de viaţă.

''Tot ce aş vrea acum este să sărbătoresc încă o zi de naştere sau un Crăciun cu familia mea, sau măcar o singură zi cu partenerul meu sau cu câinele meu. Doar UNA'', scria Holly. ''Străduiţi-vă din greu până vă veţi câştiga fericirea mentală, emotivă şi spirituală. Fiţi recunoscători fiecărei zile când nu vă doare nimic şi mai ales, dăruiţi, dăruiţi, dăruiţi. E adevărat că eşti mai fericit când faci ceva pentru ceilalţi, mai mult decât pentru tine însuţi. De când m-am îmbolnăvit, am întâlnit persoane generoase şi am primit cel mai cald sprijin de la familia mea, de la prieteni şi de la mulţi străini mie. Asta nu se uită niciodată''

În sfârşit, tânăra a vrut să povestească una din pasiunile sale dintotdeauna: să meargă la mare. ''Scufundaţi-vă picioarele voastre în apă şi simţiţi fineţea nisipului. Spălaţi-vă faţa cu apă sărată. Abandonaţi-vă  naturii. Încercaţi să vă bucuraţi de fiecare secundă, în loc de a o imortaliza pe smartphonurile voastre. Viaţa nu e făcută pentru a fi trăită pe un ecran. Trăiţi clipa''.

Reţeta lui Holly pentru fericire e simplă: ''Ascultaţi muzică, ascultaţi-o cu adevărat. Muzica este terapie. Mângâiaţi-vă căţelul. Vorbiţi cu prietenii voştri şi mai lăsaţi în pace telefonul ăla. Călătoriţi, dacă vă place, altfel să n-o faceţi. Munciţi pentru a trăi, nu trăiţi pentru a munci. Mâncaţi prăjituri şi orice vă place fără remuşcări. Nu faceţi ceea ce alţii cred că merită făcut. Spuneţi celor dragi vouă că îi iubiţi. Şi dacă ceva vă întristează, fiţi convinţi că aveţi puterea de a schimba lucrurile''...

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a murit Holly Butcher scrisoare testament
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H