Ţi-ai pregătit maşina pentru GER. Sfaturi de la profesionişti pentru a nu rămâne în pană

Doar cu montarea cauciucurilor de iarnă maşina nu este pregătită pentru sezonul rece. Pentru o iarnă liniştită şi sigură, şoferii ar fi bine să acorde puţin timp şi eventual ceva bani şi celorlalte aspecte importante pentru o bună funcţionare a autoturismului până la venirea primăverii.

11 dec. 2013, 10:46
Ţi-ai pregătit maşina pentru GER. Sfaturi de la profesionişti pentru a nu rămâne în pană

Pe lângă montarea cauciucurilor de iarnă, a căror lipsă poate aduce şoferilor amenzi între 603 şi 1430 lei, şoferii ar fi bine să pună la punct sau să se asigure şi de rezolvarea altor aspecte fără de care maşina nu se va comporta aşa cum trebuie, scrie debarbati.ro.  

Verificarea Bateriei

Iarna bateria este de 2-3 ori mai solicitata la pornire decât vara, iar puterea ei scade chiar şi cu până la 50%. Ca să nu ai surprize dimineaţa că nu-ţi porneşte maşina respectă câteva lucruri simple:

– dacă bateria ta e mai veche de 3 ani testeaz-o la un service

– verifica contactele ca să nu fie uzate, deteriorate sau ruginite

-stinge casetofonul, luminile farurilor, lumina din interior, ventilaţia sau ştergătoarele înainte de pornirea motorului. Toate acestea consumă curentul necesar pornirii. După aceea puteţi să le folosiţi făra probleme.

Presiunea în roţi

Presiunea este foarte importantă în timpul iernii pentru că asigură o aderenţă mai bună. Aderenta este de obicei scăzută din cauza drumului ud sau îngheţat, iar temperatura face ca presiunea aerului din cauciucuri să scadă. Astfel, este foarte important ca atunci când îţi montezi anvelopele de iarnă, dar şi pe parcursul sezonului rece, să verifici dacă ai cauciucurile umflate cum trebuie.

Ştergătoarele

Lamelele ştergătoarelor trebuie înlocuite dacă sunt uzate. De asemenea, pe timp de iarnă trebuie folosit lichidul special pentru curăţarea parbrizului. De asemenea, când se lasă maşina în parcare ştergătoarele trebuiesc ridicate pentru a nu îngheţa. Pentru a nu avea surprize neplăcute, şoferii sunt sfătuiţi să pulverizeze pe încuietori un spray special anti-îngheţ.

Mai multe sfaturi aici.