Sfaturi importante de la piloţii de avion. Cum să alegi cele mai bune locuri într-o aeronavă, ca să ai un zbor liniştit

Teama de turbulențe, de frig sau de dorința de odihnă. În funcție de temerile sau dorințele călătorilor, unele locuri din avion sunt mai bune decât altele. Piloții nu s-au ferit să ofere sfaturi în acest sens.

15 mart. 2019, 16:11
Sfaturi importante de la piloţii de avion. Cum să alegi cele mai bune locuri într-o aeronavă, ca să ai un zbor liniştit

Pentru a simți cât mai puțin şocul turbulențelor, unul dintre piloţi, Jonny Knowlson, îi sfătuieşte pe pasageri să aleagă locurile din mijlocul avionului, lângă aripi, și să evite pe cât posibil spatele aeronavei. Pasagerii care suferă de frig sunt sfătuiți să evite zonele din apropierea ieșirilor: datorită pescajului, ele tind să fie mai reci decât altele din avion, potrivit fondatorului Seatlink.com, Dan Suski.

Pentru cei care doresc să se odihnească în timpul unui zbor, scaunul de la fereastră pare cel mai potrivit loc. Dar aveți grijă, în afară de posibilitatea de a vă sprijini cu capul de geam, somnul dumneavoastră poate fi deranjat de zgomotul motorului. „Cel mai silenţios loc este acela care se află cât mai departe de motoare”, a declarat pilotul Jonny Knowlson, pentru The Sun.

Partea din față a aeronavei este cea mai bună pentru cei care doresc să fie primii care iau mesa. În ceea ce privește partea din spate a aeronavei, scaunele de aici sunt cele mai potrivite pentru cei care au nevoie de spațiu suplimentar pentru bagajele lor de mână, precum și pentru pasagerii cu copii mici, această zonă găzduind toaletele.