Sfaturi pentru achiziţii online reuşite

Perioada dificila prin care trecem a adus nenumarate schimbari in domeniul vanzarilor. Odata cu noile restrictii impuse, cei care nu detin certificatul verde nu mai au acces decat la magazinele alimentare. Asadar vom fi din nou martorii unei explozii in ceea ce priveste cumparaturile online si trebuie sa ne asiguram ca alegerile noastre vor fi pe masura nevoilor.

29 oct. 2021, 17:26
Sfaturi pentru achiziţii online reuşite

Perioada dificila prin care trecem a adus nenumarate schimbari in domeniul vanzarilor. Odata cu noile restrictii impuse, cei care nu detin certificatul verde nu mai au acces decat la magazinele alimentare. Asadar vom fi din nou martorii unei explozii in ceea ce priveste cumparaturile online si trebuie sa ne asiguram ca alegerile noastre vor fi pe masura nevoilor.

Daca vrem sa economisim bani si in acelasi timp sa cumparam cele mai bune produse de pe piata, trebuie sa urmam indeaproape sfaturile specialistilor.

Cumparati de la magazine de renume

Cel mai indicat este sa facem cumparaturi de pe platforme online cunoscute, pe care le-am mai folosit in trecut sau despre care stim ca sunt de incredere.

Marcam site-urile preferate de cumparaturi pentru a ajunge mai usor la ele si evitam sa introducem numele acestora in browser. O singura eroare de scriere ne poate trimite pe un alt site care ar putea arata exact la fel. Astfel, vom inmana fara voia noastra informatii personale si, poate datele cardului, unor persoane straine.

Atentie la ofertele uimitoare

Odata ce ne-am facut lista cu site-urile favorite, optam pentru a primi stiri de la acestea, urmarindu-le canalele de social media, pentru a fi cu ofertele la zi.

Evitam sa ne aruncam la oferte extrem de avantajoase de la site-uri pe care nu le cunoastem. Preturile extrem de mici sunt un semnal de alarma ca am ajuns pe un site fals care urmareste sa isi insuseasca banii in mod ilegal, prin orice metoda.

Consultati site-urile cu review-uri

De cele mai multe ori nu suntem informati corect cu privire la produsul pe care urmeaza sa-l cumparam. De exemplu, avem in plan sa cumparam o saltea de pat noua si nu avem vreo informatie cu ce mai e la moda, dar nici prea mult timp sa ne documentam. Ce facem stiind ca sunt zeci, poate sute de modele din care sa alegem?! Spre norocul nostru, de ceva ani exista site-uri care se ocupa cu descrieri amanuntite ale produselor, iar acestea fac un scurt top cu cele mai bune produse la ora actuala. Ei bine, in cazul saltelei, cautarile noastre se vor restrange de la cateva sute la maxim 10 produse, iar de aici alegerea va fi mult mai facila.

Fa-ti o lista cu ce-ti trebuie

E bine de stiut faptul ca cele mai multe site-uri nu ofera transport gratuit decat la cumparaturi ce depasesc o anumita suma. Asadar, este de preferat sa facem o lista cu tot ce avem nevoie inainte sa facem o comanda online, iar daca nu ne incadram pentru transport gratuit sa mai asteptam o vreme, pana ce cosul nostru de cumparaturi va indeplini conditiile necesare livrarii coletului in mod gratuit.

Urmariti evolutia preturilor

Daca suntem in cautarea unui produs care necesita o investitie mai mare, nu e cazul sa ne grabim pentru a tranzactiona instant. Urmarim evolutia pretului produsului pentru cel putin doua saptamani ca sa ne facem o idee despre cat de mult poate fluctua acesta. Pe de alta parte nu trebuie sa asteptam nici prea mult pentru nu rata oferta. Adevarul este intotdeauna undeva la mijloc.

Evitati cumparaturile in zilele de sarbatoare

Daca inca nu suntem obisnuiti cu modul in care decurg lucrurile pe site-urile online de cumparaturi nu intram in panica. Specialistii recomanda evitarea finalizarii comenzilor in perioadele de sarbatoare sau in preajma acestora, deoarece, desi site-urile ne bombardeaza cu nenumarate oferte si discount-uri, preturile reale sunt extrem de umflate.

De exemplu urmarim pretul catorva produse favorite in perioada sarbatorilor de iarna si le verificam si dupa data de 7 ianuarie. Vom constata surprinsi sa vedem diferentele care pot insemna economii pentru fiecare dintre noi.

Asadar, urmand aceste sfaturi ne putem felicita pentru achizitiile online pe care le vom face, bucurandu-ne in acest fel de banii economisiti de pe urma cumparaturilor.