Sfaturi pentru achiziţionarea unui nou laptop

Atunci când vrei să îţi achiziţionezi un laptop nou, tu de ce factori ţii cont? Află 16 aspecte pe care nu trebuie să le treci cu vederea atunci când alegi să dai banii pe un alt laptop.

02 dec. 2015, 15:58
Sfaturi pentru achiziţionarea unui nou laptop

Potrivit Noobz.ro, atunci când doreşti să cumperi un produs nou, laptop în cazul nostru, prima întrebare pe care trebuie să ţi-o pui este „la ce vreau să îl folosesc?”.

Scopul determină 80% din caracteristicile laptopului – În prima fază, trebuie să determinam tipul laptopului pe care îl dorim, prin task-urile pe care acesta va trebui să le îndeplinească.

Al doilea lucru de care trebuie să ţii cont este sistemul de operare – Ştim că poţi instala Windows şi pe un MacBook, dar de ce ai face asta? Ambele sisteme de operare sunt foarte bune, dar totul se rezumă la modul în care foloseşti tu calculatorul.

Windows vs. Apple OS – Această rivalitate şi-a pierdut de mult timp din scânteie pentru că soluţia este chiar foarte simplă. Cele două sisteme de operare se adresează unor utilizatori diferiţi.

Windows este un sistem mai complex, întocmai ca un submarin rusesc care din când în când mai dă rateu, dar în acelaşi timp extrem de puternic, cu capacităţi sporite. Este pentru utilizatori iniţiaţi, ceva mai bine pregătiţi şi care au nevoie de nişte programe care, probabil, nu au corespondent pe platforma Apple.

Dimensiunea laptopului – Este, de regulă, printre ultimele caracteristici de interes pentru majoritatea celor care îşi caută un laptop. De ce?

Află de ce trebuie să mai ţii cont atunci când vrei să îţi schimbi laptopul.