Sfaturi pentru o grădină de vis! Ce flori trebuie să plantezi acum ca să te bucuri de culoare toată vara

Orice persoană care are privilegiul de a avea măcar un petic de curte sau un balcon puțin mai generos, visează la multe plante și flori, cât mai colorate și mai frumos mirositoare. Ei bine, iată care sunt plantele pe care ar trebuie să le plantezi acum, pentru a te bucura de ele toată vara.

03 apr. 2024, 12:41
Sfaturi pentru o grădină de vis! Ce flori trebuie să plantezi acum ca să te bucuri de culoare toată vara
Sfaturi pentru o grădină de vis! Ce flori trebuie să plantezi acum ca să te bucuri de culoare toată vara aceasta

Primăvara înseamnă renaștere și aduce în viețiile noastre culoare, fericire și voie bună. Pe lângă stare de spirit mult mai bună din această perioadă a anului, acesta este un moment crucial și pentru grădina noastră. Acum putem să plantăm o serie de flori care să ne bucure toată vara cu explozia cromatică și cu un aer parfumat.

Citește și: George Burcea nu va mai juca în Wednesday, sezonul 2. De ce a renunțat la rolul care l-a făcut celebru în America

Primăvara este o perioadă crucială pentru iubitorii de grădinărit, deoarece este momentul potrivit pentru a planta florile care vor însenina zilele călduroase de vară cu înflorirea lor spectaculoasă.

În luna aprilie, condițiile sunt ideale pentru a planta o varietate de flori, deoarece riscul de îngheț sau ninsori este minim. Astfel, poți să îți începi grădina cu răsaduri, bulbi sau semințe de flori care vor înflori mai târziu în sezonul cald.

În această perioadă, activitățile în grădina cu flori sunt intense: tufele se despart pentru a se înmulți, se seamănă flori care vor înflori în vara, iar arbuștii care au înflorit deja sunt tăiați.

În plus, solul începe să se încălzească în aprilie, ceea ce facilitează plantarea și semănatul unei game variate de flori. Primul pas este curățarea grădinii de resturile vegetale și aerisirea solului pentru oxigenarea rădăcinilor plantelor și drenarea apei. De asemenea, este momentul potrivit pentru aplicarea îngrășămintelor organice sau compostului, pentru a îmbogăți solul cu nutrienți esențiali.

Aprilie marchează începutul sezonului pentru plantarea unor flori frumoase și delicate, fie că alegi semințe sau răsaduri. Printre cele mai populare opțiuni se numără panseluțele, petuniile, crinii, begoniile, garofițele, căldărușele, crăițele, zorelele și gălbenelele. Nu trebuie să uităm de plantele perene, precum hosta și echinacea, care pot fi, de asemenea, plantate în aprilie pentru a oferi structură și culoare grădinii pe termen lung. De asemenea, liliacul, simbol al primăverii târzii, poate fi plantat în aprilie pentru a ne bucura de înflorirea sa bogată și parfumul inconfundabil în lunile următoare

Citește și: Ultimele cuvinte ale Mariei, gravida care a murit pe patul de spital. A fost deschisă o anchetă pentru omor la Spitalul Bacău