Sfaturi pentru organizarea nunţii în aer liber

Cu toate că măsurile care anul trecut au determinat foarte mulţi miri să îşi amâne sau să anuleze nunta s-au relaxat, organizarea unui astfel de eveniment trebuie să aibă totuşi în vedere şi siguranţa invitaţilor. Prin urmare, mirii pot opta fie pentru o nuntă clasică, dar cu un număr mai mic de invitaţi, fie pentru o nuntă în aer liber, la care pot participa mai multe persoane.

15 iul. 2021, 14:43
Sfaturi pentru organizarea nunţii în aer liber

Dacă aleg să îşi organizeze o nuntă în aer liber, acest eveniment va fi unul cu adevărat frumos şi deosebit. Totuşi, mirii pot avea şi o mulţime de temeri legate de organizarea acestuia, cum ar fi posibilitatea ca în ziua respectivă să plouă sau să fie frig, apariţia ţânţarilor sau a altor insecte, cum va proceda mireasa cu rochia şi pantofii, dar invitatele.

Pentru ca toate aceste temeri să nu afecteze şi să nu streseze şi mai mult mârâi, aceştia pot ţine cont de o serie de sfaturi menite să îi ajute la organizarea unei nunţi în aer liber.

1. Alegerea locaţiei

În toate oraşele mari din ţară există şi locuri în aer liber special amenajate pentru organizarea unor evenimente speciale. În plus, în ultima vreme tot mai multe restaurante care organizau nunţi şi botezuri s-au adaptat cerinţelor clienţilor, astfel încât au în proprietate corturi elegante pentru evenimente, care de obicei sunt situate la marginea oraşului.

Totodată, în funcţie de numărul invitaţilor, mirii pot alege să închirieze o cabană la munte, un spaţiu într-o livadă sau pădure, o zonă de plajă sau ponton. Important este ca orice spaţiu ar alege, acesta să aibă şi o zonă acoperită, în caz că vremea le va oferi vreo surpriză.

2. Tematica şi decorul

Ţinând cont că evenimentul se va desfăşura în aer liber şi tematica nunţii trebuie să fie legată de acest motiv: natură, flori/ plante, culori. Un avantaj oferit de spaţiul în care va fi nunta este reprezentat de minimum de efort pe care trebuie să îl depună mirii pentru obţinerea unui decor spectaculos, natura făcând cea mai mare parte din treabă.

La o nuntă în aer liber se pot instala chiar şi o cabină foto, un candy bar, un loc special unde invitaţii pot socializa. Astfel invitaţii se pot simţi bine şi confortabil, distracţia fiind garantată.

3. Rochia de mireasă şi buchetul

La o nuntă în aer liber purtarea unor rochii de mireasă voluminoase şi cu multe straturi poate fi destul de incomodă. De aceea, în acest caz se recomandă rochiile în stilul boho-chic, modele lejere, care să permită mireselor să se mişte în voie.

Şi buchetul miresei este la fel de important că rochia, de aceea miresele care visează la o nuntă în aer liber, îşi aleg, de obicei, şi buchetul în ton cu întregul decor al evenimentului, optând adesea pentru flori sălbatice, strânse într-un buchet simplu şi într-un mod neglijent.

Pont. Pentru orice eveniment organizat în aer liber este recomandată şi stabilirea unui plan B, util în special în cazurile în care vreme le dă bătăi de cap organizatorilor.