Sfaturi pentru părinți la început de an școlar. Produsele care pot fi periculoase pentru sănătatea copiilor

Școala se apropie cu pași repezi, iar părinții achiziționează, mai ales în această perioadă, rechizite și haine pentru copii! În acest context, InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu Aplicația Gratuită InfoCons, prin care se pun la dispoziție alertele rapide în timp real pentru produsele non-alimentare, la standardul Uniunii Europene!

26 aug. 2022, 13:49
Sfaturi pentru părinți la început de an școlar. Produsele care pot fi periculoase pentru sănătatea copiilor

Printre hainele de care au nevoie elevii pentru începerea noului an școlar, se numără cu siguranță și un trening pentru orele de educație fizică și nu numai. Însă, știm că până și treningul poate constitui un obiect al alertelor pentru produsele non-alimentare?

Pentru a fi la curent cu toate alertele emise de Uniunea Europeană, InfoCons pune la dispoziția consumatorilor Aplicația Gratuită InfoCons. Prin descărcarea aplicației de pe App StoreGoogle Play sau App Gallery, consumatorii au acces direct și transparent la alertele pentru  produsele non-alimentare, actualizate zilnic și însoțite de detalii precum:

  • denumire produs;
  • țara vizată;
  • gradul de risc;
  • orginea produsului;
  • data la care intră alerta în vigoare;
  • imaginea cu produsul ce face obiectul alertei;

Unul dintre produsele tip trening regăsite pe lista alertelor pentru produsele non-alimentare este  Hanoracul Next Stars, Newport, modelul DT-9130. Conform alertei, hanoracul prezintă riscul de strangulare. Hanoracul are șnururi cu capetele libere în zona gâtului, care pot rămâne blocate în timpul diferitelor activități ale unui copil, ceea ce poate duce la strangulare.

Sfaturi InfoCons pentru consumatori la achiziționarea hainelor pentru noul început de an școlar:

  • Atentie la etichetele hainelor, acestea oferă indicații despre călcare,uscare, spălare pentru ca haina să reziste mai mult timp!
  • Citește eticheta! Atenție la compoziția din care este făcută haina! Unele substanțe din compoziție pot fi periculoase pentru piele, mai ales în contextul unei purtări îndelungate!
  • Solicită bonul fiscal la achiziționarea hainelor, pentru a avea un document justificativ în cazul depunerii unei sesizări;
  • Ferește-te de oferte de vânzări nesolicitate și de la persoane neautorizate!
  • Verifică politica de returnare a respectivei companii, în cazul apariției unor defecte ulterioare!

„Alertele rapid ear trebui să fie aduse cetățenilor la cunoștință imediat de la depistare! Dar normal, corect și legal, nu ar trebui ca astfel de produse să ajungă în piață! Ține atât de educarea și informarea cetățenilor, de agentul economic care ar trebui să respecte legislația, dar și de autoritățile publice care ar trebui să monitorizeze mai active înainte de a ajunge un produs la raft cand discutăm de produsele destinate sau care pot fi utilizate de către copii. Ar trebui să fim mai atenți, mai vigilenți, mai responsabili, iar InfoCons vine în întâmpinarea cetățenilor, realizând primul sistem de alertă rapidă prin Aplicația InfoCons, însă mai este o condiție: fiecare cetățean ar trebui să fie mai responsabil, informat și educat și să aibă Aplicația InfoCons descărcată și utilizată  în telefonul pe care îl are”, a declarat Presedinte InfoCons- Sorin Mierlea.