Sfaturi utile și ușor de aplicat despre cum să reduci facturile la energia electrică! Cum trebuie să folosești mașina de spălat

În ultima perioadă, românii s-au plâns de facturile uriașe pe care le-au primit la energia electrică. Pentru un consum mai inteligent care să nu îți afecteze confortul, există câteva trucuri care îți vor reduce simțitor facturile la energie.

05 ian. 2024, 14:06
Sfaturi utile și ușor de aplicat despre cum să reduci facturile la energia electrică! Cum trebuie să folosești mașina de spălat
Sfaturi utile și ușor de aplicat despre cum să reduci facturile la energia electrică!

Sfaturi utile și ușor de aplicat despre cum să reduci facturile la energia electrică! Unul dintre ele este spălatul rufelor inteligent.

Citește și Părintele Vasile Ioana, sfaturi pentru „detoxifierea sufletului”, în noul an. Ce spune de spălatul rufelor de Bobotează: „Tradiţii băbeşti”

Sfaturi utile și ușor de aplicat despre cum să reduci facturile la energia electrică!

Foarte multe gospodine sunt de părere că spălarea la temperaturi ridicate este singura metodă prin care hainele pot fi dezinfectate.

Ei bine, acesta este un mit și există și alte metode eficiente și mai puțin dăunătoare pentru a curăța hainele.

Dezinfectantele pe bază de ulei de pin sunt una dintre metodele prin care poți să îți dezinfectezi simplu și eficient hainele. Acestea pot fi utilizate atât în apă rece cât și în apă caldă și trebuie folosit încă de la începutul ciclului de spălare. Ele au un efect antibacterian și oferă un miros plăcut, care persistă un timp îndelungat.

Un alt produs extrem de eficient care îți va dezinfecta hainele și îți va reduce simțitor factura la curentul electric este oțetul alb. Acesta este un dezinfectant natural și ajută la menținerea culorilor țesăturilor.

De asemenea, uleiurile esențiale organice sunt aur curat atât pentru dezinfectarea hainelor, cât și pentru reducerea consumului de energie. Dacă nu sunt diluate, uleiurile esențiale au proprietăți antibacteriene, antifungice, antiseptice și pot împrospăta rufele.

Specialiștii spun că majoritatea bacteriilor din haine sunt ucise într-un ciclu de spălare 50 de grade, însă există și altele, precum Candida albicans, care mor la temperaturi de peste 70 de grade.

Dacă vei pune în practică una dintre metodele de mai sus vei scăpa de bateriile de pe haine și la temperaturi mai mici.

Mai mult, dacă vrei să previi apariția bacteriilor în țesături înainte de a purta hainele spălate, asigură-te că ele nu stau prea mult timp afară, în bătaia soarelui. Experții recomandă să le lași să se zvânteze la aer, însă poți folosi și un uscător de rufe. Astfel de aparate te ajută să ai haine dezinfectate, nu doar uscate.

Totodată, un alt pas important este să calci rufele după ce le speli. Fierul de călcat este eficient în uciderea patogenilor, iar aburul cald are rol de dezinfectant.

Citește și Leguma care curăță mașina de spălat mai eficient decât orice soluție de cumpărat. Trucul ascuns în gospodăria fiecărui român