Sfaturile experţilor pentru a te demachia corect

Ştim cât este de important să te demachiezi înainte să te bagi la somn. Dacă dormi cu machiajul pe faţă poţi face o acnee destul de urâtă şi ţi se pot înfundă porii.

16 oct. 2014, 10:03
Sfaturile experţilor pentru a te demachia corect

Trebuie sa ii permiti pielii sa respire pe timpul noptii, asa ca nu trebuie sa sari niciun pas cand vine vorba de demachiere, chiar daca nu te mai simti in stare de nimic.

Asigura-te ca ai inlaturat surplusul de machiaj

Majoritatea expertilor sunt de parere ca acesta este un pas foarte important. „Este important sa inlaturi surplusul de machiaj inainte sa folosesti un gel de curatare, pentru a nu amesteca machiajul cu mizeria si apoi sa le redistribui in porii deschisi de pe fata”, recomanda Justin Tyme.

Dupa ce ai terminat cu pre-curatarea, Emily Moses este de parere ca e in regula sa te speli cu apa rece. Asta ajuta la inchiderea porilor pe timpul noptii.

Cum sa ii faci fata machiajului de ochi rezistent

Pare destul de dificil sa indepartezi de pe ten un machiaj rezistent la apa si uneori si la demachiant, in special atunci cand vorbim despre creionul de ochi sau rimelul. Majoritatea expertilor ti-ar recomanda sa indepartezi pe timpul noptii creionul de ochi, intrucat este vorba despre o zona a pielii foarte sensibila din jurul ochilor.

Tyme iti recomanda sa imbibi o discheta demachianta in demachiant si sa o tii pret de cateva secunde pe zona pe care vrei sa o cureti, apoi printr-o usoara frecare de la stanga la dreapta indeparteaza surplusul de machiaj din jurul ochilor. Secretul este sa nu te grabesti. Fa asta cu rabdare si permite-i machiajului sa se desprinda de piele.

Citeste ai mult pe feminis.ro.