Sheryl Sandberg, şefa Meta, despre războiul Rusiei cu Ucraina. „Nu ar fi război dacă cele două ţări ar fi conduse de femei”

Directorul executiv al companiei Meta, Sheryl Sandberg, este de părere că Rusia şi Ucraina nu ar fi în război dacă ar fi conduse de femei.

09 mart. 2022, 08:51
Sheryl Sandberg, şefa Meta, despre războiul Rusiei cu Ucraina. „Nu ar fi război dacă cele două ţări ar fi conduse de femei”

Sheryl Sandberg a făcut această afirmaţie, joi, în cadrul unui eveniment organizat de compania Cartier de 8 martie, ziua internaţională a femeii.

„Două ţări conduse de femei nu ar fi implicate în război”, a declarat şefa Meta, conform CNBC.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. Preşedintele Vladimir Putin a afirmat că scopul intervenţiei militare este „demilitarizarea Ucrainei”, precum şi recunoaşterea peninsulei Crimeea ca teritoriu al Rusiei şi a independenţei celor două regiuni separatiste Doneţk şi Lugansk.

Ucraina a reiterat că are dreptul autodeterminării şi vrea să adere la Uniunea Europeană. Militarii ucraineni au rezistat atacurilor armatei ruse, iar serviciile de informaţii au anunţat luni că forţele armate ale Ucrainei au ucis încă un general rus.

Citeşte şi: A 14-a zi de la invazia Rusiei în Ucraina. Mai multe orașe din regiunea Harkov au fost din nou bombardate. 5.000 de persoane au fost evacuate din Sumî

Sheryl Sandberg este de părere că lumea ar fi „mai sigură şi mai prosperă” dacă jumătate dintre ţări ar fi conduse de femei. Şefa companiei Meta a dat exemplul Noii Zeelande, ţară condusă de o femeie care a gestionat mai bine criza generată de pandemia COVID-19 la momentul apariţiei virusului.

Cu toate acestea, CEO-ul Meta susţine că pandemia a generat o serie de provocări pentru egalitatea de gen

Covidul a fost o „criză completă pentru egalitatea de gen”, a spus ea, adăugând că participarea femeilor la forța de muncă este „în scădere drastică în întreaga lume”.

„Covid a șters 35 de ani de progres pentru femei. Femeile părăsesc forța de muncă din cauza unui echilibru inegal al muncii în casă”, a spus Sandberg.

Rata de participare a femeilor la forța de muncă a ajuns la 57% în ianuarie, acesta fiind cel mai scăzut nivel din 1988, potrivit unei analize a National Women’s Law Center.

Citeşte şi: Biden, anunţul care îl clatină pe Putin: interzice importul de petrol, gaze şi cărbune din Rusia