Shhaideh, întrebată dacă trebuie modificate legile în administraţia publică: Legislaţia privind investiţiile e clară, corespunde

Ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, spune că legislaţia privind investiţiile şi finanţarea autorităţilor publice locale este ”clară” şi ”corespunde”, afirmând că primarii ar trebui să se adreseze Consiliilor Judeţene pentru asistenţă în acest sens. În ceea ce priveşte legislaţia în domeniul achiziţiilor publice, vicepremierul susţine că existenţa unor căi de atac la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sau în instanţă este normală.

17 feb. 2017, 15:24
Shhaideh, întrebată dacă trebuie modificate legile în administraţia publică: Legislaţia privind investiţiile e clară, corespunde

Întrebată vineri, într-o conferinţă de presă, la Piteşti, dacă în opinia sa ar trebui modificată legislaţia care reglementează activitatea autorităţilor publice locale, în contextul în care mulţi primari susţin că le e teamă să mai semneze documente pentru că ar putea fi anchetaţi pentru diverse infracţiuni, Sevil Shhaideh a răspuns că în ceea ce priveşte investiţiile şi modul în care se face finanţarea autorităţilor publice legile sunt clare, potrivit news.ro.

”Eu cred că, în acest moment, pe zona de investiţii şi pe tot ceea ce înseamnă partea de finanţare a autorităţilor locale, legislaţia corespunde, este clară, ştiu ce au de făcut. Dacă există primari care înţeleg că sunt la primul mandat şi nu au suficientă experienţă sau suficiente informaţii, ne-am oferit să asigurăm tot suportul necesar în sprijinirea acestora. Şi, mai mult, atribuţia principală a Consiliului Judeţean pe care foarte multă lume o uită în ultima vreme este sprijinirea şi coordonarea autorităţilor locale. Deci eu cred că primarii, autorităţile din judeţ, se pot adresa cu maximă încredere Consiliului Judeţean să primească asistenţa tehnică necesară în vederea întocmirii proiectelor pe care dânşii încearcă să le realizeze”, a spus Shhaideh.

În ceea ce priveşte legislaţia din domeniul achiziţiilor publice, vicepremierul susţine că, în opinia sa căile, de atac la CNSC sau în instanţa de judecată sunt normale.

”Faptul că există căile de atac, şi eu consider că aşa trebuie să fie, şi asta prevede şi directiva europeană şi la CNSC şi la instanţă, cred că este normal să fie în legislaţie aşa ceva”, a mai spus Shhaideh.


loading...
Partenerii noștri