Shinzo Abe a fost reales în funcţia de prim-ministru al Japoniei

Shinzo Abe a fost reales în funcția de prim-ministru al Japoniei de către Camera Reprezentanților a parlamentului nipon.

01 nov. 2017, 07:00
Shinzo Abe a fost reales în funcţia de prim-ministru al Japoniei

Politicianul Shinzo Abe a fost reales miercuri în funcția de prim-ministru al Japoniei de către Camera Reprezentanților a parlamentului nipon, după ce blocul politic conservator pe care îl conduce a câștigat alegerile legislative din 22 octombrie și înaintea unei importante vizite a președintelui american Donald Trump ce ar urma să fie dominată de temerile privind situația din Coreea de Nord, transmit Reuters și Kyodo.

Abe (63 de ani), al cărui mandat precedent a început în decembrie 2012, a promis să relanseze economia națională și să consolideze apărarea țării. Coaliția condusă de Partidul Liberal-Democrat a păstrat ‘super-majoritatea’ în camera inferioară a legislativului japonez în urma scrutinului din 22 octombrie.

Este de așteptat ca și în Camera Consilierilor (camera superioară a parlamentului nipon), unde coaliția conservatoare deține controlul, Shinzo Abe să primească un vot majoritar.