Show de zile mari la Aerodromul Clinceni. 110 ani de la primul zbor al unei aeronave mai grele decât aerul VIDEO

S-au sărbătorit 110 ani de când Traian Vuia a zburat cu un aparat mai greu decât aerul, înregistrând un record mondial. Şi ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a fost prezent şi zeci de minute s-a plimbat cu un avion de acrobaţii.

19 mart. 2016, 18:24

Aerodromul Clincei s-a umplut de spectatori încă de la primele ore ale dimineţii. Spectacolul a marcat împlinirea a 110 ani de când Traian Vuia a intrat în istoria aviaţiei mondiale.

„Avem planoarele şi avioanele pe care le folosim pentru şcoală, antrenament şi performanţă. Şi avem şi o replică la scară reală a avionului lui Vuia care a zburat cu mijloace proprii fix acum 110 ani şi o zi”, a declarat George Rotaru, directorul Aeroclubului României.

Pentru a face ca aparatul de zbor să fie identic cu cel creat de Traian Vuia, o echipă de piloţi români a muncit timp de nouă luni, zi şi noapte. La spectacolul aviatic a luat parte şi ministrul Transporturilor Dan Costescu. Tehnocratul a fost plimbat cu o aeronavă special creată pentru acrobaţii.

În plus, cu ocazia evenimentului a fost organizată şi o tombolă, în urma căreia trei dintre pasionaţii de aviaţie prezenţi la Clinceni au fost plimbaţi cu avioane ultrauşoare.