Show în Parlament. Cum să obţii un vot cu cântecele lui Dan Spătaru

Stanciu Anghel, deputat PSD de Iaşi, a încercat astăzi în fel şi chip să-i convingă pe parlamentarii puterii să voteze măcar unul din amendamentele depuse de el la bugetul de stat aferent anului 2012. De la glume cu ingineri, până la a recita versuri din Dan Spătaru, pesedistul a folosit un întreg arsenal umoristic pentru a-şi atinge scopul.

13 dec. 2011, 11:58
Show în Parlament. Cum să obţii un vot cu cântecele lui Dan Spătaru

Aprobarea celor aproape 8.000 de amendamente depuse de parlamenterii Opoziţiei la bugetul de stat al anului 2012 este o sarcină dificilă, întrucât aleşii Puterii deţin majoritatea.

Stanciu Anghel, deputat social-democrat de Iaşi, ştie şi el acest lucru. Cu toate acestea, el a încercat astăzi în fel şi chip să-i convingă pe colegii parlamentari din arcul guvernamental să-i voteze măcar unul din amendamentele pe care el le-a depus.

Mircea Toader, ironizat

Stanciu a luat cuvântul în plenul Parlmentului, spărgând gheaţa cu o glumă la adresa lui Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL.

„Distinsului domn Mircea Toader, inginer prin profesie, politician prin definiţie. Am văzut din privirea dumneavoastră de inginer că aţi înţeles. Astăzi veţi pricepe”, şi-a început el argumentaţia. Strategia sa de a descreţi frunţile parlamentarilor Puterii nu a dat roade: amendamentul propus de el a picat la vot.

A recitat din clasicul Dan Spătaru

Chiar dacă primul amendament propus de el nu a trecut, pesedistul a mai încercat o dată, cu un alt amendament. De data aceasta, ca să-i convingă pe aleşii puterii, a apelat la versurile lui Dan Spătaru.

„O să încep cu două versuri care ne aduc aminte de tinereţile noastre parlamentare: Drumurile noastre toate/ Se vor întâlni vreodată/ Drumurile şi iubirea/ Drumurile, fericirea. Vă întreb: drumurile noastre ale Opoziţiei şi Puterii se vor întâlni ele vreodată? Că de iubire şi fericire am avut parte, am fost împreună la guvernare şi aţi văzut ce a ieşit”, a afirmat el.

Nici de data aceasta, însă, nu a avut succes. Şi cel de-al doilea amendament al său a fost respins.

A găsit explicaţia eşecurilor. Tot cu umor

Precedentele tentative eşuate nu l-au descurajat, însă, pe Stanciu. A mai încercat o dată, cu încă un amendament. Ba chiar a şi aflat de ce precedentele nu au fost aprobate.

„Mulţumesc, domnule preşedinte, mă scuzaţi că mă mut de la microfon la microfon. Sunt convins că nu conţinutul amendamentelor mele este de vină că nu sunt aprobate, ci microfonul. Poate că, mutându-mă voi găsi unul câştigător”, a explicat el.

„Vă mulţumesc şi sunt convins că acest microfon 3 va avea succes ca şi celelalte”, a încheiat el ironic. Şi a avut dreptate: nici ultimul amendament propus nu a trecut de votul Parlamentului.