Şi-a cumpărat un permis fals cu 800 de euro și a condus cu el timp de şapte ani. Ce pedeapsă riscă acum

Un bărbat din judeţul Alba a fost depistat întâmplător, după ce a fost oprit de polițiști pentru control, că avea un permis falsificat. Şoferul a dezvăluit că a circulat aşa timp de şapte ani, fără a fi prins.

18 sept. 2023, 09:58
Şi-a cumpărat un permis fals cu 800 de euro și a condus cu el timp de şapte ani. Ce pedeapsă riscă acum
Şi-a cumpărat un permis fals cu 800 de euro și a condus cu el timp de şapte ani. Ce pedeapsă riscă acum

Şi-a cumpărat un permis fals cu 800 de euro și a condus cu el timp de şapte ani. Pe 2 ianuarie 2022, poliţiştii au descoperit în trafic un şofer care conducea sub influența alcoolului,. Acesta a prezentat permisul, iar oamenii legii și-au dat seama că este fals.  Bărbatul a recunoscut că a băut o bere și un pahar de coniac alături de o rudă, iar apoi s-a urcat la volan. De asemenea, a declarat anchetatorilor că a obţinut permisul în Italia, în cursul anului 2015. Bărbatul va fi judecat de magistrații de la Judecătoria Aiud pentru două infracțiuni: conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals. Conducerea unui autovehicul fără permis, se pedepsește cu până la 5 ani de închisoare, scrie Adevărul.

Citeşte şi: Suspendarea permisului de conducere și amendă de 1.160 de lei pentru șoferii care pornesc la drum fără a verifica acest aspect. Ce spune noul Cod Rutier

„Inculpatul menţionează că a urmat nişte cursuri de conducere auto pe o perioadă de o săptămâna la o şcoală de şoferi din localitatea Belpasso însă nu a susţinut niciun examen în vederea a obţinerii permisului de conducere auto. Acesta arată că a discutat cu un cetăţean român din Italia care era coleg în locul unde a urmat cursurile de pregătire pentru obţinerea permisului de conducere care i-a propus, dacă vrea, să colaboreze cu el în vederea obţinerii permisului de conducere lucru cu care acesta a fost de acord şi i-a înmânat suma de 800 euro aceasta reprezentând contravaloarea obţinerii permisului de conducere. După aproximativ două luni, persoana respectivă i-a pus permisul de conducere în poşta de la locuinţa unde domicilia în Italia, iar din cursul anului 2015 foloseşte acest permis de conducere fără să-şi dea seama că acesta este contrafăcut deoarece persoana cu care a discutat i-a garantat că permisul de conducere pe care i l-a dat este valabil. Suspectul mai menţionează că în Italia nu a efectuat demersurile necesare în vederea obţinerii permisului de conducere şi nu a susţinut niciun examen”, se precizează în dosar.

Citeşte şi: Reguli noi la obținerea permisului auto! Test antidrog obligatoriu pentru viitori șoferi. Cătălin Predoiu a aruncat bomba care îi bagă în sperieți pe tinerii consumatori

„A fost oscilant în declaraţii precizând iniţial că nu a cunoscut că permisul este fals pentru ca ulterior să arate că ştia acest lucru dar nu era sigur. Suspectul a mai arătat că are abilităţile unui conducător auto întrucât a mai condus autovehicule pe drumurile publice în Italia iar în România a fost pentru prima dată”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.