Și-a dat demisia din funcția de ministru pentru că salariul nu-i ajungea pentru rata la casă. Câți bani câștiga anual

Avea un salariu de 140.000 de euro pe an, ca ministru, dar și-a dat demisia fiindcă nu i-a ajuns pentru rata la casă.

03 feb. 2024, 10:58
Și-a dat demisia din funcția de ministru pentru că salariul nu-i ajungea pentru rata la casă. Câți bani câștiga anual

George Freeman a fost deputat și ministru în Marea Britanie, însă se pare că acest lucru nu l-a satisfăcut prea mult din punct de vedere financiar și a decis să demisioneze în noiembrie anul trecut.

Citește și George Simion, interzis încă 5 ani în Republica Moldova. Liderul AUR, printre cei 98 de străini declaraţi indezirabili din motive de siguranță națională

Cel care a fost ministru de stat pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială până în noiembrie trecut a decis să șteargă totul cu buretele, pentru că leafa lui era prea mică.

Chiar dacă avea un salariu anual de 120.000 de lire sterline (140.000 de euro), George Freeman a mărturisit că banii încasați nu îi permiteau să ramburseze ipoteca, care crescuse de la 800 la 2.000 de lire pe lună. „Pur și simplu nu îmi puteam permite să-mi plătesc ratele cu un salariu de ministru”, a explicat el.

Avea multe motive să renunțe, spune el, dar unul a fost „pentru că ipoteca mea crește luna aceasta de la 800 de lire sterline la 2.000 de lire sterline, pe care pur și simplu nu mi-am putut permite să o plătesc cu un salariu de ministru”.

Potrivit spuselor sale, este vorba despre o „economie politică 2.0” și doar câteva persoane vor putea face politicii de acum înainte, și anume „donatorii de fonduri speculative, tineri formatori de imagine și sindicaliști eșuați”. George Freeman a adăugat că, în ultimul timp, cinci persoane au părăsit funcții guvernamentale pentru că se simțeau „epuizate și deprimate”. Dar fostul ministru mai avea de plătit și cheltuieli după divorțul prin care a trecut în 2014.

Citește și Florin Barbu, ministrul Agriculturii: „Am avut o nouă întâlnire cu reprezentanții fermierilor și transportatorilor care protestează. Aceștia au decis încetarea acțiunilor de protest”