Şi-a pierdut DINŢII şi este grav BOLNAVĂ, după ce a consumat timp de 17 ani o băutură aparent sănătoasă

O americancă de 47 de ani şi-a pierdut toţi dinţii şi suferă de o rară boală de oase, după ce a băut ceai verde timp de 17 ani. Ea a consumat această băutură în fiecare dimineaţă, într-o cantitate mare, lucru care i-a provocat fluoroza scheletului alături de alte complicaţii.

20 nov. 2017, 17:24

Mama din Michigan, în vârstă de 47 de ani, spune că obişnuia să bea zilnic mai mulţi litri de ceai foarte concentrat, făcut din peste 100 de pliculeţe. În timp, după 17 ani, substanţele componente au dus la apariţia fluorozei scheletului, o boală rară, care produce modificări ale oaselor.

Citeşte şi Trucuri pentru un ceai bun

Radiografia apărută în publicaţia „The New England Journal of Medicine” arată faptul că un consum excesiv de ceai poate duce la o serie de probleme grave la nivelul oaselor. Astfel,  ceaiul conţine fluorură, iar un exces de astfel de minerale ajunge să se depună pe vertebrele coloanei. Ma mult, această băutură, considerată sănătoasă, i-a cauzat femeii calcifierea ligamentelor braţelor, potrivit NY Daily News.

Citeşte şi Ceaiul verde, elixir al sănătăţii, însă ATENŢIE la efectele secundare

Citeşte şi Cele mai sănătoase ceaiuri. Vezi la ce te ajută

Doctorii de la spitalul Henry Ford Hospital spun că femeia a început să aibă dureri şi să îşi simtă spatele, braţele, picioarele şi şoldurile înţepenite. Ulterior, ei au descoperit că pacienta avea un nivel de patru ori mai mare al fluorurii din organism. Cu toate că la început a fost diagnosticată cu cancer, doctorul Sudhaker Rao i-a recunoscut problema după ce a întâlnit aceleaşi simptome în India, ţară cu un consum ridicat de ceai.

Citeşte şi Cafeau versus ceai: Ce beneficii îţi aduc fiecare

Se pare că excesul de fluorură este eliminat prin rinichi, înă un consum ridicat poate duce la depozitarea mineralelor pe oase. În prezent, pacienta a renunţat la băutura care i-a distrus sănătate. În timp, doctorii speră ca femeia să aibă parte de o recuperare completă, deoarece fluorura începe treptat să dispară, în timp ce oasele se repară singure.