Şi-au abandonat câinele pentru că NU SE ASORTA CU MOBILIERUL. Cele mai penibile scuze din 2012!

Fundaţia Dogs Trust, una dintre cele mai importante organizaţii de protecţie a animalelor din Anglia, a lansat o listă cu cele mai penibile scuze pentru care anumiţi oameni au renunţat la animalele lor de companie.

13 dec. 2012, 10:47
Şi-au abandonat câinele pentru că NU SE ASORTA CU MOBILIERUL. Cele mai penibile scuze din 2012!

Cea mai penibilă scuză a fost aceea că animalul nu se asortează cu culoarea canapelei sau că sperie peştii din acvariu. Un alt motiv a fost acela că un câine dădea prea multe vânturi şi îi deranja pe cei din jur cu mirosul. Fundaţia crede că stăpânii erau de vină, din cauza unei alimentaţii necorespunzătoare.

Multe dintre familiile intervievate renunţă la patrupezi din simplul motiv că miros a câine, latră prea mult după fluturi sau pentru că nu ştiu să facă trucuri, chiar dacă nu au fost dresaţi niciodată. Potrivit Mirror, peste 16 mii de animale au fost părăsite de cei pe care îi iubeau în anul 2012, număr mai mare decât în anii precedenţi.

Petshop-urile online au vina lor, clienţii renunânţând la animale imediat ce le primesc acasă deoarece nu arată ca în poza de pe site. Fundaţia Dog Trust spune că în pragul Crăciunului numărul de abandonuri creşte. Ei au lansat o campanie intitulată „Un câine este pe viaţă, nu doar de Crăciun”, cu care speră ca cei care primesc cadou de Crăciun un animal să nu renunţe la el imediat ce începe să crească. Vina nu este doar a celor care primesc aceste cadouri, dar şi a celor care le oferă, deoarece cei din urmă nu se gândesc la consecinţele şi la atribuţiile ce vin odată cu un animal de companie.„Un câine poate oferi multă iubire şi ajunge să fie considerat un membru al familiei dacă este tratat ca atare”, a declarat preşedintele fundaţiei.