Și Helmuth Duckadam a fost umilit la FCSB precum Leo Strizu. Episodul pe care „Eroul de la Sevilla” nu-l poate uita

Helmuth Duckadam a fost unul dintre sacii de box preferați ai conducerii de la FCSB, a lăsat de înțeles „Eroul de la Sevilla". După ce a plecat de la echipa controlată de Gigi Becali, câștigătorul Cupei Campionilor a dat cărțile pe față.

03 mart. 2023, 16:39
Și Helmuth Duckadam a fost umilit la FCSB precum Leo Strizu. Episodul pe care „Eroul de la Sevilla” nu-l poate uita

Helmuth Duckadam, portarul cu care Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni, în anul 1986, a oferit o reacție după ce antrenorul principal din acte al FCSB, Leo Strizu, și-a dat demisia, joi seara.

Potrivit lui Helmuth Duckadam, lipsa de profesionalism, lipsa respectului față de jucători, colaboratori și manageri este un lucru obișnuit la FCSB. Din acest motiv, sătul de umilințe, fostul jucător al naționalei a decis să plece. Fostul director de imagine al FCSB a fost ridiculizat în repetate rânduri atât de Gigi Becali, cât și de mâna dreaptă a pătronului, Meme Stoica. Din acest punct de vedere, povestea sa a semănat cu cea a lui Leo Strizu, scrie presa sportivă.

Episoade similare a trăit și Duckadam. Stoica și-a permis să-l umilească pe fonstul campion.

„Am trecut și eu printr-o asemenea situație. Lăcătuș era antrenor atunci. L-am întrebat pe Mihai Stoica dacă merg și eu în cantonament în Antalya, iar MM mi-a răspuns: ‘Nu, suntem prea mulți’”, a precizat Helmuth Duckadam.

 

De ce și-a dat demisia de la FCSB Leo Strizu

 

De asemenea, în această iarnă, Leo Strizu a fost ținut departe de echipă. Practic, el a avut interzis să facă deplasarea în cantonamentul echipei.

Ultimul antrenor principal de la FCSB în acte a declarat jurnaliștilor că și-a dat demisia pentru că s-a săturat de umilințe.

„Da, a fost ultimul meci. Am stat și m-am gândit. Cred că e decizia corectă. De ce? Pentru că îmi ajunge! Nu am vrut să ajung să fac acest pas, dar nu credeam că există o sursă care poate să vrea articole care să mă aducă într-o postură foarte negativă. Toată săptămâna, această sursă m-a denigrat foarte, foarte mult. Am spus că dacă în interiorul clubului… Sunt curios să aflu cine este…

Vreau să îmi spună în față ce aruncă în presă. Nu am nimic împotrivă, Decizia am luat-o acum. Nu o voi schimba. Susțin ceea ce spun. Pot să suport critici din exterior, dar atât timp cât această persoană alimentează presa cu lucruri urâte despre mine, nu cred că pot continua pe acest drum. Îi propun să iasă în față și să spună «Eu sunt cel care nu te vreau. Nu îmi place de tine». Eu nu sunt genul care să riposteze, dar voi încerca să-i răspund la unele acuzații. Mereu voi ajuta clubul. Îmi cer scuze în fața lui Gigi, față de Teia (n.r. – Teia Sponte, vărul și omul de încredere al lui Becali), echipă și Pintilii.

Nu sunt un laș. Dar nu mă așteptat la atâtea lucruri urâte din interiorul clubului. Mă așteptam la rolul pe care trebuia să-l am. Nu spuneam ‘eu’ sau ‘noi’ pentru că deranjau. Le-am folosit o singură dată, la meciul de Cupă cu Botoșani, când am condus echipa 100%. În rest, nu m-am băgat peste Pintilii și nu am declarat că am contribuit la succesul echipei. Sunt corect,” a declarat Strizu., a declarat la finalul meciului, Leo Strizu, cel care a fost antrenorul oficial al celor de la FCSB, după demisia lui Dică.

 

Leo Strizu, exclus total din anturajul echipei

 

Tehnicianul de 55 de ani a rămas aproape de echipă doar pentru faptul că deține Licența Pro, însă de toate detaliile s-a ocupat „trinomul” Gigi Becali – Mihai Stoica – Mihai Pintilii, cel care va continua să o conducă pe FCSB. Mihai Pintilii nu este recunoscut ca antrenor, pentru că nu deține Licența. El i-a fost secund lui Nicolae Dică.

Strizu și-a anunțat plecarea după victoria cu scorul de 4-1 în fața Petrolului.

„Surse din club povestesc că Mihai Stoica nici nu-i mai permite antrenorului principal să intre în vestiar. Managerul le-a transmis celorlalți oameni din staff să nu-l primească pe Strizu în cabină înaintea partidelor, atunci când Pintilii ține discursul în fața jucătorilor.

Pintilii e antrenorul principal de fapt, iar în programul din timpul săptămânii șeful staff-ul tehnic e Thomas Neubert, germanul conduce majoritatea exercițiilor din antrenamente”, susține GSP.

 

Explicația lui Gigi Becali, după demisia lui Leo Strizu

 

În urma acestui episod, Gigi Becali a oferit o reacție. Patronul susține că a vrut „să-i facă un bine” lui Leo Strizu. Mai mult, afaceristul a recunoscut cu nonșanalță că antrenorul principal din acte era, de fapt, un argat.

„M-a rugat Teia Sponte să-l angajez și Strizu începuse să se creadă antrenor. E antrenor, dar nu e de FCSB. El, săracul, vrea să meargă să antreneze, să intre în vestiar. E de alte echipe, mai mari, nu de FCSB (n.r. – e ironic). Ce să le spună el jucătorilor? Că începeau jucătorii să râdă când le spunea ceva. El era acolo ca să țină locul de licență.

El s-a supărat că îl lucrează MM. Eu am vrut să-i fac un bine, lua 2.000 de euro pe lună. Dau toți în MM ca să nu dea în mine, ei preferă să lovească un câine decât un leu. Nu mai dați în MM, eu fac tot la FCSB!

MM nu face altceva decât să execute ordinele mele. Care aveți ceva cu FCSB, aveți cu mine! Ați intrat în luptă cu Becali, nu cu slujitorii mei. Ei slujesc pentru mine. El, Strizu, era un slujitor pe care am vrut să-l ajut, dar el a crezut că e un slujitor mai mare.

Nu-l știam pe Leo? El m-a înjurat și pe mine acum 10 ani și n-am ținut cont. Am uitat, am zis să-l ajut acum, să mănânce și el o pâine, că are probleme. Ce treabă ai tu cu MM? MM era într-o funcție mai mare decât el, Strizu era antrenor, MM director. MM zice tot ce-mi convine mie. Acum, MM ascultă, nu mai e ca în trecut, și-a dat seama că ascultarea e totul. Echipa joacă pentru că ascultă lume”, a declarat Gigi Becali, la Digisport.