Şi românii protestează faţă de SOPA

Site-ul românesc dexonline.ro, cel mai mare dicționar online din România, s-a alăturat protestului împotriva proiectului de lege anti-piraterie.

18 ian. 2012, 09:38
Şi românii  protestează faţă de SOPA

Mesajul celor de la  DEX online:
“Echipa DEX online a decis să participe la greva împotriva PIPA și SOPA din 18 ianuarie 2012 prin afișarea unui mesaj informativ pe toate paginile site-ului. La prima vedere, decizia noastră de a incomoda serios accesul utilizatorilor noștri este exagerată. La urma urmei, este vorba despre o lege dată în altă țară. Chiar dacă utilizatorii noștri ar dori să se implice, ei nu au niciun cuvânt de spus în procesul legislativ al SUA, nu?

Nu chiar. Dacă PIPA și SOPA trec, ne putem aștepta la presiuni din partea concernelor de media din SUA pentru adoptarea de legi similare și în Uniunea Europeană. Dacă vreodată va veni momentul ca și dumneavoastră să vă implicați pentru prevenirea unei catastrofe similare în Europa, dorim să vă ajutăm să fiți pregătiți și informați. Vă încurajăm să înțelegeți ramificațiile unei astfel de legi și să observați cum protestează o națiune care prețuiește și militează pentru libertățile civile.

Având în vedere că 99,5% dintre utilizatorii noștri se situează în afara jurisdicției SUA, am ales să nu închidem complet site-ul și am optat pentru varianta mai puțin drastică de a publica un mesaj de protest pe fiecare pagină.”

Miercuri, Google a postat pe varianta americană a site-ului mesajul “Please don’t censor de web” (Vă rugăm nu cenzurați web-ul).

Versiunea în engleză a Wikipedia, cea mai mare enciclopedie online din lume, își va înceta activitatea pentru 24 ore, miercuri la ora 08:00, ora României pentru a protesta împotriva legi americane anti-piraterie SOPA (Stop Online Piracy Act).