SIE a făcut INFORMĂRI către preşedinte şi prim-ministru după izbucnirea scandalului Bercea-Băsescu

Teodor Meleşcanu, directorul SIE, a declarat, luni, că serviciul pe care îl conduce i-a informat pe beneficiari despre luările de poziţie în presa străină cu privire la scandalul provocat în jurul lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui. 

23 iun. 2014, 13:49
SIE a făcut INFORMĂRI către preşedinte şi prim-ministru după izbucnirea scandalului Bercea-Băsescu

Teodor Meleşcanu a spus că SIE nu are nici un fel competenţe în legătură cu lucrurile care se întâmplă în ţară, însă a făcut infomări legate de reflectare în media din străinătate a lucrurilor care se întâmplă la noi.

„Singurele informaţii pe care le-am dat şi noi au fost cele referitoare la reflectarea în străinătate prin diverse mijloace media şi prin alte luări de poziţie a lucrurilor care se întâmplă la noi, în rest, noi nu avem competenţe legale pe ceea ce se întâmplă în ţară. Aceste informări le-am dat după ce a izbucnit scandalul, în măsura în care în mijloace de presă din străinătate au apărut anumite referiri, am informat despre aceste referiri şi noi”, a spus Meleşcanu, după ce a fost audiat la Comisia parlamentară de control SIE.

Parlamentul va cere DEMISIA lui Traian Băsescu. Plenul reunit al celor două Camere se va reuni miercuri

Citeste mai mult pe RTV.NET:Meleşcanu a precizat că toate informările pe acest subiect au plecat, după izbucnirea scandalului, către toţi beneficiarii: preşedinte, primul ministru, preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor

Întrebat dacă el crede că Traian Băsescu de acest scandal din informările SRI, Meleşcanu a răspuns: „Ca şef SIE, nu pot să vă răspund. Când voi fi preşedinte o să vă spun dacă am primit informaţiile sau nu”.

În acest context, şeful SIE nu a exclus varianta să candideze pentru functia de presedinte.

„In cazul in care voi fi solicitat voi examina aceasta propunere şi voi adopta o decizie”, a spus Meleşcanu, adăugând că propunerea ar trebui să vină din partidul din care este suspendat, PNL”.

Ponta: Cine crede că eu sau Dan Voiculescu i-am băgat bani lui Mircea Băsescu e lipsit de inteligenţă