Siegfried Mureşan: „În bugetul Uniunii Europene nu sunt bani pentru gardul prim-ministrului Austriei. Aşteptăm de la Karl Nehammer soluţii reale la problema migraţiei”

Austria va sprijini solicitarea de 2 miliarde de euro adresată de Bulgaria Comisiei Europene pentru a consolida securitatea frontierelor, a declarat Karl Nehammer, dar cererea deja a fost refuzată de organismul european, iar europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a avut o primă reacţie la adresa cancelarului austriac.

26 ian. 2023, 21:04
Siegfried Mureşan: „În bugetul Uniunii Europene nu sunt bani pentru gardul prim-ministrului Austriei. Aşteptăm de la Karl Nehammer soluţii reale la problema migraţiei”

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan afirmă, joi seară, că în bugetul Uniunii Europene nu sunt bani pentru gardul cerul de cancelarul Austriei pentru a opri migraţia şi îi cere lui Nehammer să vină cu soluţii ce pot fi puse în practică.

”Comisia Europeană confirmă astăzi ceea ce eu am spus încă de la începutul săptămânii: în bugetul Uniunii Europene nu sunt bani pentru gardul prim-ministrului Austriei”, a scris, joi seară, pe Facebook, Siegfried Mureşan, adăugând că premierul Karl Nehammer, a declarat, luni, în Bulgaria, că va cere 2 miliarde de euro fonduri europene pentru a întări frontiera dintre Bulgaria şi Turcia.

”Austria a fost unul dintre cele 4 state membre ale UE ale căror guverne s-au opus cel mai tare creşterii bugetului european în trecut. În Bugetul Uniunii Europene 2021 – 2027, toţi banii sunt deja planificaţi. Dacă prim-ministrul Nehammer doreşte 2 miliarde de euro în plus, atunci trebuie să ne spună de unde îi obţine. Dacă doreşte creşterea bugetului UE, acesta ar fi un lucru bun, dar este o poziţie contrară cu poziţia pe care Austria a susţinut-o şi continuă să o susţină în toate discuţiile pe buget”, a adăugat Mureşan.

Citeşte şi: EXCLUSIV Ministrul Budăi face anunţul aşteptat de români: „Vor creşte indemnizaţia de şomaj, alocaţia lunară de plasament, alocaţia pentru susţinerea familiilor, nivelul minim al indemnizaţiei pentru creşterea copilului, după sfârşitul primului trimestru”

Acesta apreciază că premierul Austriei trebuie să vină cu soluţii reale la problema migraţiei.

”Aşteptăm acum din partea prim-ministrului Austriei, Karl Nehammer, soluţii reale la problema migraţiei şi să susţină creşterea Bugetului UE 2021 – 2027 cu ocazia revizuirii intermediare a bugetului european dacă, într-adevăr, doreşte creşterea alocărilor pentru întărirea frontierelor externe ale UE şi nu vorbeşte doar în cheie electorală”, a mai transmis europarlamentarul liberal.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, despre cazul femeii ucise de câini pe Lacul Morii: „Ghinion pentru Ciucu!”