SIF Moldova pe val: „Broker Cluj“ îi vede acţiunile cu 24% mai scumpe în următoarele 12 luni

Analiştii casei de brokeraj SSIF Broker Cluj Napoca estimează că acţiunea Societăţii de investiţii financiare SIF Moldova au motive să se scumpească până la 1,61 lei / titlu, în următoarele 12 luni. SSIF Broker recomandă cumpărarea, dar în condiţii stricte de administrare a riscurilor pieţei interne şi a celei externe, care nu sunt puţine.

30 ian. 2012, 08:12
SIF Moldova pe val: „Broker Cluj“ îi vede acţiunile cu 24% mai scumpe în următoarele 12 luni

Acţiunea SIF Moldova (simbol bursier SIF2) este una dintre cele mai căutate la Bursa de Valori Bucureşti, ca urmare  a modificării politicii de administrare şi a introducerii  metodelor de guvernanţă corporatistă care plac investitorilor străini.

La finele lunii decembrie, valoarea activelor nete administrate de SIF2 se situa la 1,097 miliarde de lei. Cea mai mare pondere în structura portofoliului aparţine companiilor listate (85,7%). Ponderea companiilor nelistate a scăzut sub 4%, în urma vânzarii participatiei la BCR.

În octombrie SIF2, deţinea participaţii la 210 companii (din care 111 listate). Dintre acestea se remarcă acţiunilşe BRD, ale Băncii Transilvania (TLV), Fondului Proprietatea (FP), Transgaz (TGN) şi OMV Petrom (SNP), care ocupă peste 70% din portofoliul SIF2.

În decembrie SIF2 a anunţat finalizarea vânzarii participaţiei la BCR către Erste Group, tranzacţie care a constat în două componente: cash de 123,6 milioane de lei şi 4.025.566 acţiuni Erste Bank.

Vezi raportul în fişierul ataşat