Sigur nu ştiai asta! Situaţii, fără legătură cu ciclul menstrual, în care absorbantele pot deveni extrem de utile

Desi multe femei tin in geanta un absorbant pentru orice eventualitate, putine dintre ele stiu cat de folositor poate deveni acest absorbant igienic in anumite situatii care nu au legatura cu ciclul menstrual. Faptul ca absorbantele sunt confectionate din bumbac si sunt sigilate in folii rezistente la umezeala le confera si numeroase alte intrebuintari.

30 mai 2016, 15:14
Sigur nu ştiai asta! Situaţii, fără legătură cu ciclul menstrual, în care absorbantele pot deveni extrem de utile
Acoperirea si infasarea ranilor – Poti folosi fara griji un absorbant pentru a stopa o hemoragie atunci cand nu ai la indemana un pansament cu leucoplast. Taie absorbantul pe dimensiunile necesare, aplica-l pe taieturi/rani, apasa usor, apoi fixeaza-l pe pozitie cu putina banda adeziva. Este un mod foarte igienic de a ingriji ranile, plus ca unele absorbante contin un strat subtire de crema antiseptica ce grabeste vindecarea.
 
Filtrarea apei de baut – Da, absorbantele pot folosite fara probleme si pe post de filtre de apa. Daca se intampla sa nu ai la indemana o sursa de apa curata, poti folosi tampoane ca sa filtrezi apa murdara. Totusi, metoda nu este 100% eficienta si nu poate elimina din apa toate reziduurile si bacteriile, dar macar retine particulele de nisip si de metale.
 
Absorbirea lichidelor varsate pe jos – Absorbantele igienice sunt un inlocuitor excelent pentru prosoapele de hartie. In plus, pot ajuta la curatarea suprafetelor! De exemplu, pentru a curata murdaria din cuptorul cu microunde, inmoaie un absorbant in apa si incalzeste-l in cuptor timp de 1 minute. Aburul fierbinte va inmuia toata grasimea de pe peretii cuptorului. La final, foloseste acelasi absorbant ca stergi bine reziduurile de mancare. Repeta procedeul daca este necesar. Mai departe, poti aduna usor cu absorbante lichidele varsate pe jos. Iar daca il asezi in frigider, va absorbi si toate mirosurile neplacute din interior.
 
Comprese pentru sani – Poti folosi absorbantele atunci cand alaptezi sau daca suferi de scurgeri mamare. Doar taie un tampon pe jumatate si asaza-l cu partea absorbanta orientata catre interior.
 
Reducerea transpiratiei – Un alt mod de intrebuintare mai putin comun al absorbantelor este acela de a absorbi transpiratia si mirosurile neplacute din incaltaminte. Le poti folosi la fel de bine si pentru a preveni transpiratia de la subtrat. Fixeaza-le sub haine si inlocuieste-le atunci cand se incarca.
 
Confectionarea unui sablon artizanal pentru tusul de ochi – Un truc excelent pentru prevenirea intinderii si prelingerii tusului pentru ochi in timpul machiajului. Taie absorbantul in 3 bucati egale. Ia unul dintre ele, dezlipeste-i folia de protectie si lipeste-l cu partea adeziva pe spatele mainii. Apoi lipeste-l pe piele in dreptul pometilor sub ochi. Lasa cealalta parte a absorbantului sa iasa putin in relief.
 
Germinarea semintelor – Imbiba un absorbant in apa, apoi asaza-l in pozitie orizontala intr-un borcan de sticla. Presara peste el semintele pe care vrei sa le incoltesti si muta borcanul intr-un loc insorit.