Siguranţa feroviară din Brăila, pusă în pericol de un bărbat care a furat mai multe cabluri

Un bărbat de 60 de ani din Brăila a pus în pericol siguranţa feroviară şi a obligat trenurile să circule cu restricţii de viteză, după ce a furat mai multe cabluri supraterane din Staţia CFR Lacul Sărat.

12 nov. 2014, 14:56
Siguranţa feroviară din Brăila, pusă în pericol de un bărbat care a furat mai multe cabluri

Poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Lacul Sărat au fost sesizaţi telefonic de şeful Staţiei CF Lacul Sărat, cu privire la faptul că au apărut defecţiuni la secţiunile aferente liniei 5 de circulaţie a căii ferate, ca urmare a unui posibil furt, potrivit Agerpres. În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi au constatat că din tronsonul de cabluri supraterane au fost sustraşi aproximativ 12 metri de cablu SCB.

Cu ajutorul câinelui de urmă, care i-a condus pe poliţişti la aproximativ 70 de metri de locul comiterii faptei, în zonă a fost identificat Sandu Z., de 60 de ani, din satul Lacul Sărat, comuna Chişcani, în timp ce tăia un cablu SCB. În urma somării de către poliţişti, bărbatul a încercat să fugă, dar a fost imediat imobilizat şi încătuşat.

„S-a stabilit că acesta ar fi sustras un cablu SCB secţionat, format din trei bucăţi, două în lungime de un metru şi unul în lungime de 10 metri, şi, ca urmare a acestui lucru, a fost pusă în pericol siguranţa feroviară, trenurile circulând cu restricţii de viteză, dar situaţia a fost remediată prin înlocuirea cablurilor sustrase”, potrivit IPJ Brăila.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.