SIMONA GHERGHE, mesaj emoţionant de 8 Martie pentru mama ei

Prezentatoarea emisiunii "Acces Direct", de la Antena 1, a făcut o mărturisire cu totul neaşteptată, spunând deschis ceea ce simte.

08 mart. 2015, 08:41

Simona Gherghe are o relaţie cu totul specială cu mama ei, pe care o adoră. De 8 Martie, moderatoarea şi-a pus sentimentele pe tavă în ceea ce o priveşte pe cea care i-a dat viaţă.

Prezentatoarea emisiunii „Acces Direct”, de la Antena 1, a publicat un mesaj extrem de emoţionant pentru mama sa, însoţit de o fotografie în care apare alătuiri de aceasta.

Simona Gherghe a făcut anunţul cu puţin timp în urmă! Ce se întâmplă cu Acces Direct

În mesaj, Simona Gherghe rememorează şi unele dintre cele mai frumoase momente petrecute alături de cea care a adus-o pe lume.

 „Mi-e dor de tine acum. Mâinile tale, care fac minuni, sunt calde și moi. Întotdeauna. Îți spun că mă doare și tu doar îți așezi palmă… și trece. Iar apoi mă săruți. 
 – Unde pupă mama trece! 
 Eu râd și m-așez cu capul în poala ta. Mă mângâi și mi-e tare bine. Când mângâie mama, parcă și timpul se oprește în loc… Mâna ta mă liniștește, mă vindecă și mă eliberează de toate. Aș vrea să fiu iar mică și să mă mângâie mama… Să refuz să mă trezesc dimineața fără porția de răsfăț. Să mă spele ea, să mă scoată din cadă și să-mi spună că-s un peștișor, să-mi cânte seara, înainte de culcare sau să-mi citească nebuniile lui Habarnam. Și să râdem amândouă în hohote! Să-mi facă cea mai gustoasă mâncare din lume, cu mâinile ei albe, calde, ușoare: frigănele moi, poale-n brâu pufoase sau ostropel de pui. Mmm… 

Simona Gherghe, anunţul pe care NU îl aşteptau fanii


 Uite, mamă, dacă închid ochii, parcă-ți simt palmele pe tâmple… Cea mai puternică formă de iubire, lăsată de Dumnezeu pe pământ, este aceea a mamei, pentru pruncul ei. E singura iubire pe viață. Necondiționată de nimic, nestinsă, nealterată. Îți spun foarte rar „te iubesc”… Nu fac parte din generația care își zice vorbele astea toată ziua, aproape golite de sens. Dar tu simți asta… Poate că ar trebui s-o rostesc mai des. Pentru că nu te iubesc doar de 37 de ani și patru luni, de când m-ai adus tu pe lumea asta. Te iubesc de 65 de ani, atât câți ai tu! Nu întâmplător tu ești mama mea și eu îți sunt fiică…N-am să-ți uit niciodată privirea, atunci când am plecat de-acasă, în urmă cu 13 ani. Stăteai în prag, Tu, mai puternică, întotdeauna, dar cu atâta durere în ochi… Știu că ai plâns. Am plâns și eu. Îmi port, ca niște pietre de gât, toate despărțirile de peste ani… Aceeași privire o ai și acum, când ne vedem mai des. Imaginea cu voi, mama și tata, la geam, când plec, e că un cuțit în piept. 
 Dacă aș fi avut talent la scris, ți-aș fi scris versuri. Le meriți… Dacă aș avut talent la pictat, ți-aș fi desenat portrete. Le-ai fi meritat. Și ai fi un model pe cinste, chiar dacă tu spui că eu sunt varianta ta îmbunătățită… emoticon smile 
 Mă simți așa cum n-o mai face nimeni. Dintr-un „alo” la telefon, dintr-o privire sau dintr-un „bună seara”, spus de mine la televizor. N-am cum să m-ascund. 
 Îți mulțumesc pentru tot. Pentru că m-ai crescut frumos, în lumea asta, nu întotdeauna frumoasă. Pentru că mă iubești necondiționat. Pentru că exiști! 
  
 La mulți ani, mami! 
  
 PS: E un text pe care l-am scris acum vreo cinci ani. Dar e actualizat, cu tot cu fotografie!”
, a scris Simona Gherghe pe un site de socializare.