Simona Halep a anunţat programul verii. Va participa la un singur turneu înainte de Wimbledon

Simona Halep a revenit miercuri în ţară, după ce a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros. Jucătoarea noastră, care de luni va fi numărul 5 în clasamentul WTA, nu a părut afectată de eliminarea prematură, dar crede că dacă meciul nu ar fi fost întrerupt duminică, din cauza ploii, ar fi mers mai departe în turneu.

02 iun. 2016, 06:41
Simona Halep a anunţat programul verii. Va participa la un singur turneu înainte de Wimbledon

Simona Halep a pierdut marţi, în două seturi, 6-7, 3-6, în faţa Samanthei Stosur, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, după ce duminică, la întreruperea partidei, conducea cu scorul de 5-3.

La întoarcerea în ţară, Simona a dezvăluit că a avut probleme medicale din cauza temepraturilor scăzute de la Paris şi a umidităţii. „Mi s-a blocat spatele, aşa mi se întâmplă mereu când plouă. Ar fi foarte bine ca la Roland Garros să existe măcar un teren acoperit, pentru a nu mai ne confrunta cu asemenea probleme. E greu să spun dacă puteam câştiga, dar aveam şanse mari să ajung în fazele superioare pentru că jocul mi-a funcţionat bine în primele tururi„, a spus Simona Halep. Ea a dezvăluit şi programul din perioada următoare. „Pentru mine urmează câteva zile de pauză, apoi mă pregătesc de Birmingham şi Wimbledon. Sper ca anul acesta să joc mai bine pe iarbă„, a mai spus ea.

Citeşte şi ROLAND GARROS 2016. Pierderi de două milioane de euro, după ce toate meciurile de luni au fost anulate

Întrebată dacă va participa la turneul de la Bucureşti, din luna iulie, Simona Halep a declarat: „Sunt şanse foarte mari să joc la Bucureşti, depinde foarte mult de starea mea de sănătate. E un program încărcat, sunt şi Jocurile Olimpice, dar vreau foarte mult să evoluez acasă„.

Turneul de la Birmingham, primul la care va participa Halep după Roland Garros, va avea loc în perioada 13-19 iunie, iar Wimbledonul se va desfăşura în perioada 27 iunie-10 iulie.