Simona Halep a fost detronată. Petra Kvitova este noul număr 1 mondial, cât mai poate coborî Simona

Simona Halep a pierdut poziţia de numărul 1 mondial după victoria de marţia Petrei Kvitova, din sferturile de finală de la Australian Open.

22 ian. 2019, 09:24
Simona Halep a fost detronată. Petra Kvitova este noul număr 1 mondial, cât mai poate coborî Simona

Petra Kvitova a câştigat cu 6-1, 6-4 meciul cu favorita gazdelor, Ashleigh Barty, numărul 15 mondial, şi va juca în semifinale contra americancei Danielle Collins. În urma acestui rezultat Kvitova a acumulat 5770 de puncte WTA şi a depăşit-o pe Simona Halep, care rămâne cu 5582 de puncte după înfrângerea suferită, luni, în optimi.

În plus, Simona poate fi depăşită miercuri şi de Naomi Osaka, dacă nipona o va învinge pe Elina Svitolina, partidă programată de asemenea în sferturile de finală.

Simona Halep poate coborî cel mult până pe locul 4 în clasamentul mondial. Karolina Pliskova o mai poate depăşi, însă acesta trebuie să câştige Australian Open 2019.

Petra Kvitova are în palmares două titluri la Wimbledon, cucerite în 2011 şi 2014, iar la Asutralian Open s-a calificat pentru prima oară în semifinale după şapte ani, în 2012 fiind învinsă de Maria Şarapova. Cea mai ănaltă poziţie atunsă în carieră a fost locul 2, însă nici luni, când WTA va da publicităţii noul clasament, ar putea să nu se regăsească în poziţia de lider, ea fiind în pericol să fie întrecută de Naomi Osaka, după sfertul de finală de miercuri.