Simona Halep, prima reacție după înfrângerea de la Australian Open: „A fost foarte cald astăzi, mă durea stomacul, mă durea ficatul”

Simona Halep a avut o primă reacție după ce a fost învinsă în optimile de finală de la Australian Open. Tenismena a dat vina pe căldură și pe durerile de stomac.

24 ian. 2022, 11:27
Simona Halep, prima reacție după înfrângerea de la Australian Open: „A fost foarte cald astăzi, mă durea stomacul, mă durea ficatul”

Simona Halep (15 WTA) a fost învinsă în optimile de finală ale Australian Open de Alize Cornet (61 WTA), 4-6, 6-3, 4-6, la finalul unui meci de două ore și 35 de minute.

Campioana noastră și-a recunoscut înfrângerea și a precizat faptul că Alize Cornet a jucat mai bine în meciul din optimile Australian Open. Halep a explicat că în primul set s-a simțit foarte rău din cauza căldurii și a avut dureri de stomac și de ficat.

Simona Halep, după eliminarea de la Australian Open: ,,M-a durut stomacul, m-a durut ficatul! M-a lovit rău căldura!”

„Îmi place pe căldură, dar nu în extrem. A fost foarte cald astăzi, m-a lovit căldura în primul set, mă durea stomacul, mă durea ficatul, cam toate m-au durut azi, dar ce pot să spun, mă simt destul de împăcată pentru că am dat tot ce am putut, am lăsat pe teren tot ce am putut. A fost un meci bun din punctul meu de vedere, contra unei jucătoare care joacă extraordinar, o luptătoare desăvârșită, mereu am jucat 3 ore cu ea. Tot respectul pentru ea, a meritat să câștige”, a spus Halep.

La startul Australian Open 2022, Simona Halep se afla pe locul 15 WTA. Din păcate, în urma eliminării din optimile de finală, Simona va pierde nu mai puțin de 540 de puncte în ierarhia WTA Live. Românca avea de apărat 780 de puncte, aferente semifinalei din 2020. În urma parcursului de la această ediție, Halep a obținut doar 240 de puncte. Cu un minus de 540 de puncte, Simona rămâne cu un total de 2.117 și coboară astfel pe locul 23 în clasamentul WTA Live.

Simona Halep mai poate pierde poziții în clasamentul WTA în cazul în care Madison Keys (35 WTA) ajunge în finală sau câștigă competiția, Alize Cornet (37 WTA) ajunge în finală sau câștigă competiția, Sorana Cîrstea (31 WTA) ajunge cel puțin în semifinale sau Kaia Kanepi (92 WTA) câștigă competiția.

„Nu prea mă gândesc la faptul că nu voi mai fi cap de serie, dacă vrei să faci treabă, trebuie să bați pe oricine, în orice tur ai juca.”, a declarat Simona Halep, într-un interviu pentru Eurosport.

Citeste si Simona Halep, eliminată la Australian Open 2022: 4-6, 6-3, 4-6 cu Alizé Cornet


loading...
Partenerii noștri