Simona Halep a încheiat grupa fără set pierdut, la Turneul Campioanelor. Sâmbătă joacă în semifinale

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a învins-o categoric pe ucraineanca Elina Svitolina, cu 6-1, 6-1, joi seara, la Turneul Campioanelor 2 de la Sofia, şi s-a calificat în semifinalele competiţiei WTA cu trei victorii din tot atâtea meciuri. Simona Halep este prima jucătoare de tenis din România care a câştigat premii de peste un milion de dolari într-un an, iar, datorită calificării în semifinalele competiţiei, ea va termina anul pe locul 11 în clasamentul WTA.

31 oct. 2013, 21:25
Simona Halep a încheiat grupa fără set pierdut, la Turneul Campioanelor. Sâmbătă joacă în semifinale

Simona Halep (22 ani), numărul 14 mondial şi principala favorită a Turneului Campioanelor 2, a avut nevoie de doar 48 de minute pentru a o învinge cu 6-1, 6-1 pe tânăra de 19 ani (40 mondial), Elina Svitolina, care a înlocuit-o la Sofia pe rusoaica Maria Kirilenko (accidentată).

Potrivit Agerpres, Simona Halep va juca, probabil, în semifinala de sâmbătă cu australianca Samantha Stosur, care are şanse mari să termine pe locul secund în Grupa Sredeţ, având meci cu uşor cu bulgăroaica Ţvetana Pironkova. În meciurile de joi, sârboaica Ana Ivanovic (N. 2) a dispus de Stosur (N. 4) cu 6-2, 5-7, 7-2, iar rusoaica Elena Vesnina (N. 5) a învins-o pe Pironkova (N. 8), cu 6-2, 4-6, 6-0.

Românca, ajunsă la 51 de victorii în 2013, şi-a asigurat prin calificarea în semifinale un cec de 80.000 de dolari şi 180 de puncte WTA.

Citeşte şi Cea mai bună tenismenă română a momentului: Simona Halep a câştigat turneul WTA de la Moscova

A doua clasată în Grupa Serdika se va decide dintre Alize Cornet (Franţa) şi Anastasia Pavliucenkova (Rusia), care se vor înfrunta vineri.

Citeşte şi Simona Halep a câştigat într-un an cât în întreaga carieră. Românca se apropie de Top 10

Simona Halep este prima jucătoare de tenis din România care a câştigat premii de peste un milion de dolari într-un an, iar, datorită calificării în semifinalele competiţiei, ea va termina anul pe locul 11 în clasamentul WTA.