Simona Halep a renunțat la un antrenor după eşecul de la Madrid. Prima explicaţie după ruptură

 Simona Halep a luat o decizie neașteptată după ce a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Madrid de Elise Mertens (25 de ani, 16 WTA), scor 6-4, 5-7, 5-7.

06 mai 2021, 14:27
Simona Halep a renunțat la un antrenor după eşecul de la Madrid. Prima explicaţie după ruptură

Simona Halep a renunțat la un antrenor după eşecul de la Madrid. Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) a decis să renunțe la colaborarea cu antrenorul Artemon Apostu-Efremov, începută în decembrie 2019. „Nu pot găsi un motiv evident. Mai degrabă este o colaborare care a ajuns la sfârșit după multe provocări legate atât de programul competițional, cât și de restricții legate de pandemie. O colaborare cu un jucător de asemenea calibru este o experiență fenomenală și sper să fi reușit să o învăț atât de multe pe cât am învățat eu fiind în această echipă. Darren Cahill este un mare antrenor și să îl am alături a fost o inspirație majoră”, a spus Artemon Apostu-Efremov pentru Antena Sport.

Simona Halep a renunțat la un antrenor după eşecul de la Madrid

„Din punct de vedere tactic, Simona Halep a jucat bine, a fost agresivă, a încercat să își câștige punctele cu lovituri câștigătoare, fără a aștepta eroarea lui Elise Mertens. A avut și reușite tehnice deosebite, dar înfrângerea a rezultat din starea de rezistență a belgiencei, care a făcut un joc de apărare întins la limită și, cum spuneam, nervozitatea, lipsa de răbdare a Simonei. Ar fi de reținut două lucruri, unul pozitiv, anume că Simona încearcă să joace un tenis mai ofensiv, un tenis orientat mai degrabă spre lovituri direct câștigătoare, cu care a reușit rezultate extraordinare în semifinala și finala Roland Garrros-ului 2018, pe care le-a câștigat, precum și la Australian Open 2018. Negativă este starea interioară a Simonei, care nu știu cum poate fi rezolvată”, a explicat Cristian Tudor Popescu pentru GSP.