Simona Halep a revenit în ţară: „Nu sunt dezamăgită! Am reuşit o performanţă bună”

Simona Halep, locul 3 WTA şi a treia favorită, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-4, 6-0, de rusoaica Ekaterina Makarova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, în sferturile de finală ale Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

28 ian. 2015, 12:48
Simona Halep a revenit în ţară: „Nu sunt dezamăgită! Am reuşit o performanţă bună”

Simona Halep revenit astăzi în ţară, după ce a fost eliminată în sferturile turneului de la Australian Open şi a vorbit despre primul turneu de Grand Slam al anului şi meciurile din Fed Cup.

„Nu sunt dezamăgită şi consider că am făcut un turneu bun. Un sfert de finală la un turneu atît de important este o performanţă bună. Eu vreau ca într-o zi să cîştig un Grand Slam, dar nu încep turneul cu gîndul că trebuie să iau trofeul şi nu depinde doar de mine.

Când revine SIMONA HALEP. Vezi TOT PROGRAMUL din PRIMĂVARĂ

Eu am prins o zi proastă şi Makarova a profitat. M-a surprins meciul făcut de ea, a jucat o minge moale, care nu o caracterizează. A fost mai bună ca mine şi a meritat victoria. Cred că Australian Open va fi cîştigat de Serena Williams sau Maria Şarapova”, a spus Simona Halep.

La actuala ediţie a turneului de la Melbourne, Halep şi-a egalat performanţa înregistrată cu un an în urmă, calificarea în sferturi. Atunci, ea a pierdut tot în două seturi, scor 3-6, 0-6, confruntarea cu Dominika Cibulkova din Slovacia. Românca, aflată la prima înfrângere în 2015, îşi va păstra locul 3 WTA şi după încheierea acestei competiţii.

Prezenţa în sferturi este recompensată la Australian Open cu 430 de puncte WTA şi un cec în valoare de 340.000 de dolari australieni (240.000 de euro), în timp ce semifinalista primeşte 650.000 de dolari australieni (aproxiamtiv 450.000 de euro) şi 780 de puncte WTA.