Simona Halep, acuzaţii şocante după ruptura de Patrick Mouratoglou. Adevărul despre dopaj: „Mi-a distrus cariera de 25 de ani!”

Într-un interviu recent, Simona Halep, în vârstă de 32 de ani, a făcut declarații incendiare referitoare la fostul ei antrenor, Patrick Mouratoglou (53 de ani), și la situația sa actuală în lumea tenisului. Românca, fost lider WTA, este suspendată patru ani pentru dopaj, dar speră într-o reducere a pedepsei la TAS, audierile fiind deja programate pentru perioada 7-9 februarie 2024.

21 dec. 2023, 16:44
Simona Halep, acuzaţii şocante după ruptura de Patrick Mouratoglou. Adevărul despre dopaj: „Mi-a distrus cariera de 25 de ani!”
Simona Halep, acuzaţii şocante după ruptura de Patrick Mouratoglou. Adevărul despre dopaj: "Mi-a distrus cariera de 25 de ani!"

Simona Halep, acuzaţii şocante după ruptura de Patrick Mouratoglou. Într-o răsturnare surprinzătoare de situaţie, românca a dezvăluit că nu mai lucrează cu Academia Mouratoglou și a adus acuzații grave împotriva celebrului antrenor francez. Colaborarea dintre cei doi a început în primăvara anului 2022, iar Patrick Mouratoglou a fost cel care i-a recomandat să ia un supliment care ar fi fost contaminat.

„Echipa mea a recomandat să iau un supliment cu colagen. Am ținut cont de recomandare și ulterior s-a dovedit că suplimentul era contaminat. Un sportiv profesionist e înconjurat de oameni care trebuie să aibă grijă de el, de sănătatea lui. Mi-am pus mereu încrederea totală în oamenii cu care am lucrat. Nu sportivul de performanță trebuie să verifice ce conține un supliment. Sunt sigură că ce s-a întâmplat n-a fost cu intenție și sunt recunoscătoare că el și-a recunoscut greșeala, care e și greșeala echipei. Ei sunt cei care mi-au dat acest supliment. Și din cauza acestei greșeli, greșeala lor, eu sunt singura persoană care plătește prețul. O carieră de 25 de ani e distrusă!”, a declarat Simona Halep pentru Paris Match.

Citeşte şi: Lovitură devastatoare primită de Simona Halep. Anunţul momentului: „Nu încap dubii că s-a dopat”

Simona Halep a pus punct colaborării cu Patrick Mouratoglou cu câteva luni în urmă și nu s-a mai antrenat la Academia lui Patrick Mouratoglou de la începutul anului trecut. Cu privire la viitor, sportiva a menționat că nu știe ce se va întâmpla în următorii trei ani și că visul ei este să se întoarcă pe teren, indiferent de vârstă.

„Dacă va fi menținută sancțiunea, nu știu ce se va întâmpla în următorii trei ani. Visul meu e să mă întorc, indiferent de vârstă. Un lucru e cert: vreau să stabilesc eu cum îmi voi încheia cariera și nu vreau ca acest lucru să se întâmple în altă parte decât pe teren”, a mai declarat Simona Halep.

Citeşte şi: Simona Halep, o nouă lovitură financiară în plin scandal de dopaj. A încasat 4 milioane de euro dintr-un foc!