Simona Halep, afectată de CORONAVIRUS. Întreg sezonul de tenis, ÎN PERICOL

COVID 19, noul coronavirus, afectează grav și tenisul! Turneul Premier Mandatory de la Indian Wells, care ar fi trebuit să ia startul pe 11 martie, a fost amânat, iar specialiştii se tem ca întregul sezon să fie dat peste cap!  

10 mart. 2020, 07:26
Simona Halep, afectată de CORONAVIRUS. Întreg sezonul de tenis, ÎN PERICOL

Simona Halep anunţase că nu va participa la Indian Wells, din cauza unei accidentări. Antrenorul româncei, Darren Cahill, are o părere clară atunci când vine vorba despre ceea ce va urma în sportul alb.

„Toți sunt nesiguri în aceste momente. Nu e vorba doar de tenis, ci de orice sport. Chiar și personalul medical îmi pare puțin nesigur și nu știe cât de repede se va răspândi acest virus”, a spus Darren Cahill pentru Adelaide Now.

Medicamentul banal care ucide coronavirusul. Toată lumea îl are în casă

„Dacă turneul de la Miami va fi anulat, atunci totul se va reseta pentru noi, pentru că după Miami totul se mută în Europa. În Italia e o criză majoră și avem Openul Italiei la Foro Italico în câteva luni, pentru ca apoi să urmeze Roland Garros. În jurul acestor turnee ai între opt și zece evenimente pe zgură în diferite țări. Cred că e înțelept să luăm o pauză, să vedem ce se întâmplă în următoarele două sau patru săptămâni”, a mai spus Darren Cahill.

„Publicul care vine la un astfel de turneu e uriaș. Interacțiunea dintre jucători și fani e mai mare decât la oricare alt turneu. Organizatorii au luat toate aceste lucruri în considerare și n-au vrut să-și asume vreun risc. Toți realizează că există mai mult în viață decât tenis. Cred că vom înțelege mai bine cu ce ne confruntăm după ceea ce se întâmplă în Miami”, a încheiat Darren Cahill.

În acest moment, este de așteptat ca mai multe turnee să fie anulate în următoarea perioadă. Calendarul WTA ar trebui să continue cu Miami și Charleston, pentru ca apoi să ajungă în Europa, la Stuttgart, Madrid și Roma, toate turnee de categorie Premier sau Premier Mandatory, înainte de al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros, la Paris.