SIMONA HALEP – AGNIESZKA RADWANSKA 0-6, 6-3, 6-1. Românca revine FABULOS şi e în semifinale la Toronto

SIMONA HALEP - AGNIESZKA RADWANSKA LIVE VIDEO. A treia jucătoare de tenis a lumii, Simona Halep, a acces în semifinalele turneului WTA de la Toronto, după ce a trecut de poloneza Agnieszka Radwanska în trei seturi.

14 aug. 2015, 15:20
SIMONA HALEP – AGNIESZKA RADWANSKA 0-6, 6-3, 6-1. Românca revine FABULOS şi e în semifinale la Toronto

Simona Halep a suferit enorm în sfertul cu Radwanska, pierzând primul set la zero. În mod nesperat după dezastrul din primul set, Halep a reuşit însă să revină spectaculos şi a obţinut o victorie uriaşă.

În primul set, Simona Halep nu a reuşit să îşi impună jocul, a făcut foarte multe greşeli neforţate şi a avut vizibile probleme de concentrare. Drept urmare, a pierdut setul la zero, în doar 24 de minute.

Simona Halep a început şi setul doi cu game pierdut, însă apoi a reuşit să îşi câştige serviciul şi să egaleze la 1-1. Primul game câştigat de Halep a venit după 35 de minute de joc, iar apoi a venit în sfârşit şi break-ul.

La 3-2, Radwanska a avut trei mingi de break şi şansa să egaleze, însă Simona a reuşit să le salveze pe toate şi să egaleze la 40. Au urmat două noi mingi de break pentru poloneză, dar dacă pe prima Simona a reuşit să o salveze eroic, la a doua Radwanska a reuşit să se impună.

În game-ul următor, românca a revenit în avantaj pe serviciul adversarei şi s-a desprins la 5-3 cu un game câştigat la zero. Simona a câştigat setul al doilea chiar pe serviciul polonezei şi şi-a asigurat intrarea pe propriul serviciu în setul decisiv.

Halep a început bine setul al treilea, cu serviciu câştigat şi un break, iar apoi s-a desprins la 3-0 după ce a salvat două mingi de break. Românca a continuat cu parcursul extraordinar şi a ajuns la 5-0, moment în care Radwanska a câştigat şi ea pe propriul serviciu.

SIMONA HALEP – AGNIESZKA RADWANSKA LIVE VIDEO. Halep, a doua favorită a competiției din Canada, a avut nevoie de 2 ore și 23 minute de joc pentru a se impune în fața lui Kerber, cap de serie numărul 13 la Toronto.

Accederea în faza sferturilor de finală îi asigură reprezentantei țării noastre un cec în valoare de 52.380 de dolari și 190 de puncte WTA.

SIMONA HALEP – AGNIESZKA RADWANSKA LIVE VIDEO.

Simona Halep o va avea ca adversară în turul următor pe poloneza Agnieszka Radwanska, numărul 6 pe lista capilor de serie.

SIMONA HALEP – AGNIESZKA RADWANSKA LIVE VIDEO. Simona Halep a mai participat de două ori la Rogers Cup, de la Toronto. În 2011 a trecut cu bine de calificări, a învins-o în prima rundă pe rusoaica Svetlana Kuznețova (cap de serie numărul 12), scor 4-6, 6-4, 6-3, dar avea să piardă fără drept de apel în turul al II-lea, contra cehoaicei Lucie Šafářová, scor 2-6, 4-6. În 2012, românca s-a oprit tot în runda a doua, după ce a fost nevoită să abandoneze în partida cu australianca Samantha Stosur, la scorul de 5-7, 4-4.

În 2013, Sorana Cîrstea a ajuns până în finala acestei competiții, după ce a trecut, rând pe rând, de Caroline Wozniacki (locul 10 mondial), de Jelena Jankovic (poziţia 14 WTA), de Petra Kvitova (locul 7 în lume) și de Na Li (poziția 6 mondială), însă a fost învinsă în ultimul act, fără drept de apel, de Serena Williams. 

În primul turneu disputat în acest an, Simona Halep a lumii a cucerit al nouălea trofeu WTA, la Shenzen, după o evoluție sclipitoare, apoi s-a retras de la turneul de la Sydney, din cauza unor probleme la stomac. La Australian Open, a fost stopată în ”sferturi” de rusoaica Ekaterina Makarova (locul 11 WTA), după care a cucerit al 10-lea titlu WTA, la Dubai și al 11-lea, la Indian Wells. Ulterior, a fost învinsă în semifinale la Miami, de Serena Williamsîn penultimul act Stuttgart de Caroline Wozniacki, în semifinale la Roma, de Carla Suárez Navarro, în turul secund la Rolan Garros de croata Mirjana Lucic-Baroni, respectiv în prima rundă la Wimbledon, de slovaca Jana Cepelova.

SIMONA HALEP – AGNIESZKA RADWANSKA LIVE VIDEO. Înainte de succesul de la Indian Wells, Simona Halep avea 10 titluri în palmares, după ce a câștigat, în 2013, competițiile de la Nurnberg, S-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi de la WTA Tournament Of Champions, de la Sofia, iar anul trecut turneul de la Doha și cel de la București. De asemenea, Simona Halep a mai jucat cinci finale în competițiile WTA: la Fes, în 2010 şi 2011, la Bruxelles, în 2012, respectiv la Madrid, la Roland Garros și de la Turneul Campioanelor, în 2014.

Simona Halep a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lunii februarie, iar una din loviturile sale, execuția lunii trecute. De asemenea, românca s-a clasat pe poziția a doua în ierarhia WTA, a celor mai bune sportive din luna martie, după lidera mondială, Serena Williams. Halep fusese nominalizată și în topul celor mai spectaculoase execuții ale lunii martie, iar românca s-a clasat pe poziția a doua, cu 36% din sufragii, după poloneza Agnieszka Radwanska (40%), dar înaintea Serenei Williams (10%).