Simona Halep o învinge pe Aliaksandra Sasnovich, la Wimbledon 2019, scor 6-4, 7-5. Buzărnescu, viitoare adversară

Simona Halep a învins-o, luni, pe Aliaksandra Sasnovich în primul tur al turneului de la Wimbledon. Românca e cap de serie 7 s-a impus în faţa bielorusei în două seturi, scor 6-4, 7-5. În turul al doilea, Simona Halep va juca împotriva Mihaelei Buzărnescu, după ce aceasta a învins-o pe americanca Jessica Pegula, scor 6-4, 6-4.

01 iul. 2019, 06:35

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) și bielorusa Aliaksandra Sasnovich (25 de ani, 37 WTA)h: În primul set, Simona Halep s-a impus cu scorul de 6 – 4, la diferenţă de un break. Spre finalul primului set, Simona Halep s-a accidentat şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Al doilea set a fost mult mai dificil pentru jucătoarea din România. Simona Halep a revenit spectaculos după ce a fost condusă de Sasnovich cu 2-5, impunându-se la final cu scorul de 7-5.

În turul al doilea la Wimbledon 2019, Simona Halep va evolua contra Mihaelei Buzărnescu.

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) pornește competiția de pe iarba londoneză dintr-o postură în care nu a mai fost de mult timp. Ultimele turnee de Mare Șlem au avut-o pe româncă pe lista favoritelor încă din start. De data asta, Halep e cotată abia cu șansa a șaptea.

Simona Halep – Aliaksandra Sasnovich LIVE VIDEO ONLINE Eurosport: Cine este adversara Simonei

Sasnovich nu are niciun trofeu WTA în carieră. A ajuns în două finale, disputate pe hard, ambele însă pierdute. În 2015 a fost învinsă în ultimul act de la Seul chiar de Irina Begu, iar în 2018 a cedat în finala de la Brisbane în faţa ucrainencei Elina Svitolina.

Locul 30, ocupat în septembrie 2018, este cel mai bun din cariera bielorusei, care a câştigat 2,3 milioane de dolari în carieră.

Partida din runda inaugurală de la Wimbledon va fi prima confruntare directă dintre Halep şi Sasnovich.

Simona Halep – Aliaksandra Sasnovich LIVE VIDEO ONLINE Eurosport: Surpriza lui Darren Cahill

Darren Cahill a venit la Wimbledon și a stat de vorbă cu Simona Halep, înainte de al treilea turneu de Grand Slam al anului. Nu este exclus ca acesta să îi fi oferit și sfaturi fostei sale eleve. După evenimentul demonstrativ de la Cluj-Napoca, australianul anunța ce trebuie să se întâmple pentru ca românca să se impună la All England Club.

”Urmează sezonul pe iarbă, care nu este pe placul Simonei cum este cel pe zgură. Cred că oricine se mișcă bine pe iarbă are o șansă importantă dacă ajunge în a doua săptămână de la Wimbledon. Simona este una dintre acele jucătoare. A ajuns în semifinale în urmă cu câțiva ani. Poate câștiga meciuri pe iarbă, mai ales că am văzut-o jucând meciuri grozave.

Trebuie să fie încrezătoare, să treacă de primele partide, să intre bine în turneu și este capabilă să câștige trofeul, așa cum sunt și alte jucătoare. Are nevoie de puțin noroc, de încredere și poate ajunge până în finală”, a spus Darren, la Digi Sport.

Simona Halep – Aliaksandra Sasnovich LIVE VIDEO ONLINE Eurosport: Cotele bookmakerilor

  • Ashleigh Barty – 6
  • Angelique Kerber – 8
  • Serena Williams – 8
  • Karolina Pliskova – 8
  • Petra Kvitova – 12
  • Naomi Osaka – 16
  • Simona Halep – 16
  • Kiki Bertens – 22
  • Johanna Konta -22
  • Madison Keys – 22

Simona Halep – Aliaksandra Sasnovich LIVE VIDEO ONLINE Eurosport: Cea mai bună performanță la All England Club

Simona Halep s-a oprit în turul 3, în 2018, la Wimbledon, atunci când a pierdut în fața lui Hsieh (6-3, 4-6, 5-7). Cea mai bună performanță a sportivei noastre a venit în 2014, atunci când a atins semifinalele.

În penultimul act, românca era învinsă de Eugenie Bouchard, cu 6-7, 2-6. Până la semifinale, ea trecuse de Pereira, Tsurenko, Bencic, Diyas și Lisicki.