Simona Halep a pierdut în faţa Anei Ivanovic şi cade de pe locul trei în clasamentul WTA

Simona Halep, principala favorită, a fost învinsă de sârboaica Ana Ivanovic, cu 7-6 (2), 6-2, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA de la Dubai, dotat cu premii totale de 1.734.900 dolari.

17 feb. 2016, 12:34

Înfrângere neaşteptată pentru cea mai titrată jucătoare de tenis din România.  Simona Halep va coborî de pe podiumul ierarhiei WTA după acest turneu, pentru prima oară în ultimii doi ani. Halep câştigase turneul de la Dubai anul trecut, după o finală cu Karolina Pliskova (Cehia).

Cu Ivanovic, Simona Halep a început excelent, cu break, apoi s-a desprins la 2-0. Ivanovic, sub privirile soţului său, fotbalistul german Bernd Schweinsteiger (Manchester United), a luat un prim ghem, iar apoi meciul s-a întrerupt timp de 17 minute din cauza faptului că o porţiune de teren era încă umedă în urma ploii căzute. Avantajul break-ului s-a păstrat până la 5-4, când Simona a servit pentru set, a ratat o minge de set, iar apoi Ivanovic a restabilit egalitatea, 5-5. Cele două au ajuns în tiebreak, unde Ivanovic a fost mai concentrată şi s-a impus cu 7-2.

Halep a început cu stângul setul al doilea, pierzându-şi serviciul, apoi a restabilit egalitatea (1-1), dar din nou Ivanovic a făcut break, iar apoi s-a distanţat la 3-1. La 4-2 pentru ea, Ivanovic a făcut un nou break, după ce românca a irosit noi şanse de a reveni în meci, iar apoi a închis setul, cu 6-2, şi meciul, într-o oră şi 52 de minute.

Jucătoarea noastră a făcut mai multe erori neforţate în acest meci decât adversara, 36-34, şi a avut mai puţine mingi direct câştigătoare (14-26), relatează Agerpres.

Ivanovic (28 ani, 17 WTA) o conduce acum pe Halep cu 3-2 la meciurile directe. Ivanovic a câştigat în 2013, la Doha, în turul al doilea, când Halep a abandonat după primul set (6-3 pentru Ana), şi în 2014 la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu 7-6 (7), 3-6, 6-3, în grupă. Halep s-a impus în 2013 în semifinalele Turneului Campioanelor ”B” de la Sofia, cu 2-6, 6-1, 6-3, şi în 2014, în sferturi, la Madrid, cu 6-2, 6-2. Cele două ar fi trebuit să joace în 2014 şi în sferturi la Beijing, dar Simona s-a retras. Ivanovic va juca în sferturi la Dubai cu Barbora Strycova (Cehia).

Halep va primi pentru participare un cec de 19.809 dolari şi 55 de puncte WTA, urmând ca săptămâna viitoare să participe la turneul de la Doha, pe care l-a câştigat în 2014.

Simona e la al doilea turneul consecutiv în care pierde meciul inaugural, după ce a fost învinsă în prima rundă la Australian Open. Bilanţul său în acest an în circuitul profesionist este de două victorii şi trei înfrângeri, la care se adaugă un succes şi un eşec în Fed Cup.

Din cauza acestei înfrângeri, Simona va coborî de pe locul 3 WTA până pe poziția a patra. Sunt șanse ca la sfârșitul turneului, românca să ajungă pe locul 5. Acest lucru se va întâmpla dacă Muguruza va ajunge în semifinale, scrie gsp.