SIMONA HALEP – ANDREA PETKOVIC LIVE VIDEO DOLCE SPORT 6-4, 6-7, 6-4. FED Cup 2016

FED CUP. Simona Halep a câştigat cu scorul de 6-4, 6-7 (5/7), 6-4 meciul cu Andrea Petkovic, al doilea din confruntarea România-Germania, contând pentru barajul de menţinere în grupa Mondială a Fed Cup.

16 apr. 2016, 10:58
SIMONA HALEP – ANDREA PETKOVIC LIVE VIDEO DOLCE SPORT 6-4, 6-7, 6-4. FED Cup 2016

SIMONA HALEP – ANDREA PETKOVIC LIVE VIDEO 6-4, 6-7(5/7), 6-4. Meciul a durat două ore şi 50 de minute, iar scorul general al întâlnirii România-Germania este 1-1, după prima zi de întreceri. Duminică, de la ora 13.00, este programat meciul dintre Halep și Kerber, urmat de ultima partidă de simplu, dintre Begu și Petkovic. La dublu vor evolua perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu și Annika Beck/Julia Goerges.

Simona Halep a început bine partida și a preluat conducerea rapid cu 2-1, pentru ca ulterior să își mărească diferența la două ghemuri. La scorul de 3-1, Simona Halep le-a dat emoții spectatorilor, împiedicându-se în momentul în care a încercat să ajungă o minge. Ea s-a accidentat la glezna stângă și a avut nevoie de intervenția medicului pentru a putea continua. Halep a condus apoi cu 5-3 pentru ca în final să își adjudece primul set cu 6-4.

Setul numărul doi a început aproximativ la fel ca primul, cu 1-0 pentru Petkovic și 2-1 pentru Simona Halep după un break al acesteia în ghemul al treilea. Din păcate, la acel moment, Simona Halep a chemat din nou medicul din cauza aceleiași glezne. Dar intervenția medicului a fost de scurtă durată, iar jucătoarea română s-a întors rapid pe teren. La scorul de 3-1 pentru Halep, Petkovic a reușit să câștige trei ghemuri la rând, preluând pentru prima oară conducerea cu 4-3. Halep a întors însă scorul din nou și la 5-4 a servit pentru meci, dar Petkovic a reușit break-ul și a dus setul în tiebreak, impunându-se cu 7-5.

Setul decisiv a fost echilibrat până în ghemul al șaselea, când jucătoarea română a reușit break-ul și s-a desprins la 4-2. Cu mai multă încredere și beneficiind de greșelile neforțate din ce în ce mai dese ale adversarei, Halep a dus scorul la 5-3 și a servit pentru a doua oară pentru meci. Dar și de data aceasta numărul șase mondial a ratat șansa de a câștiga. În ghemul următor însă, pe serviciul adversarei, Halep și-a adjudecat prima dintre cele două mingi de meci și a adus primul punct României după 2 ore și 50 de minute de joc.

Duminică, de la ora 13.00, este programat meciul dintre Halep și Kerber, urmat de ultima partidă de simplu, dintre Begu și Petkovic. La dublu vor evolua perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu și Annika Beck/Julia Goerges.

Fed Cup. Meciul dintre Simona Halep si Andrea Petkovic poate fi urmarit live video stream aici

SIMONA HALEP – ANDREA PETKOVIC LIVE VIDEO. Simona Halep s-a arătat mulțumită de faptul că nu va evolua în primul meci al zilei de sâmbătă, pentru că va avea mai mult timp să se acomodeze cu atmosfera din sală.

SIMONA HALEP – ANDREA PETKOVIC LIVE VIDEO. „Mie întotdeauna mi-a plăcut să joc în primul meci, dar acum chiar ziceam înainte de tragere că poate ar fi bine să joc al doilea meci, ca să mă obișnuiesc mai mult. Și așa a fost, acum sper să fie un lucru pozitiv și să câștig mâine. Va fi un meci greu, am jucat de multe ori cu Andrea Petkovic. Am și câștigat împotriva ei, dar vom vedea. Suntem pregătite de această întâlnire și sper să fim bine”, a spus Simona Halep, care a evoluat în deschiderea precedentului meci din Fed Cup, cel cu Cehia din luna februarie, și a pierdut în fața Karolinei Pliskova.

SIMONA HALEP – ANDREA PETKOVIC LIVE VIDEO. Simona Halep (24 de ani) și Andrea Petkovic (28 de ani) s-au întâlnit până acum de șase ori, jucătoarea română câștigând cinci meciuri și pierzând unul. Ultima oară, cele două s-au întâlnit august 2015, în optimile de finală ale turneului de la Cincinnati, unde Halep s-a impus cu 4-6, 6-4, 6-2, după două ore și 40 de minute de joc.

SIMONA HALEP – ANDREA PETKOVIC LIVE VIDEO. În Fed Cup, România și Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus și Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

SIMONA HALEP – ANDREA PETKOVIC LIVE VIDEO. Meciul dintre Simona Halep și Andrea Petkovic va fi transmis în format LIVE SCORE pe RomaniaTV.net 

La confruntările directe, Halep are avantaj în faţa ambelor componente ale lotului german: 3-0 cu Kerber (ultima victorie, anul trecut, la Toronto), 5-1 cu Petkovic (cel mai recent succes, anul trecut, la Cincinnati). Begu e condusă cu 1-0 de Petkovic şi cu 3-2 de Kerber, care a învins-o recent, la Charleston, în sferturi, cu 6-2, 6-3. 

În februarie, în primul tur al competiţiei, România a fost învinsă de Cehia, deţinătoarea trofeului, cu 3-2, tot la Cluj-Napoca, în timp ce Germania a pierdut cu 2-3 în faţa Elveţiei, la Leipzig. 

Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9. În Fed Cup, România şi Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus şi Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

 

SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC. Cine este adversara Simonei Halep

Andrea Petkovic si Simona Halep s-au ântâlnit şi la Roland Garros. O altă confruntare dintre Simona Halep şi Andrea Petkovic a avut loc în 2013, pe 15 iunie, tot pe zgură, la turneul de la Nurnberg. Atunci, Simona s-a impus, în finală, cu 6-3, 6-3, fără să-și piardă vreodată serviciul. Scorul întâlnirilor directe dintre Halep și Petkovic este 2-1 pentru româncă. În 2009, Pektovic s-a impus la turneul de la București, 6-2, 7-6 (2), în sferturile de finală. În 2013, pe hard, Halep a învins-o în Japonia, la turneul de la Tokyo, în turul II, scor 7-6 (4), 6-3, pe Andrea Petkovic.

După fiecare victorie, Andrea Petkovic are dansul ei, mișcările sportivei germane fiind foarte populare pe Internet.

SIMONA HALEP vs ANDREA PETKOVIC: Bookmakerii consideră însă că jucătoarea noastră nu se va opri aici. La pariuri, Simona este favorită clară în confruntarea cu Andrea Petkovic.