Simona Halep, apariţie fabuloasă în Dubai. Reconversie profesională după modelul Barty?

Din cauza acestei suspendări, sportiva româncă și-a pierdut câteva drepturi și nu va putea folosi bazele de pregătire din România.

12 nov. 2023, 13:22
Simona Halep, apariţie fabuloasă în Dubai. Reconversie profesională după modelul Barty?

Simona Halep se află la Dubai, unde se pregătește de mai bine de două săptămâni, sperând într-o reducere cât mai rapidă a suspendării de patru ani dictată împotriva ei.

Fostul lider mondial mizează la rejudecarea cazului pe mărturia lui Patrick Mouratoglou, care și-a asumat într-un final vina administrării suplimentelor contaminate.
Scandal înaintea verdictului de la TAS. Simona Halep ar trebui să joace de mâine!
Atunci când nu este la antrenamente, Simona are timp și de ieșit în oraș, cum s-a petrecut aseară, când a apărut în Dubai Marina, o zonă exclusivistă a celui mai luxos oraș din zona arabă.

Apoi, Halep a apărut în imagini jucând golf. Nu ar fi sigura jucătoare de tenis care face o reconversie profesională. Barty s-a retras din tenis ca fost lider WTA și triplă campioană de Grand Slam, în urma succeselor semnate la Roland Garros 2019, Wimbledon 2021 și Australian Open 2022 şi a devenit jucătoare amatoare de golf în Australia.

Simona Halep, privată de anumite drepturi din cauza suspendării

Recent, Federația Română de Tenis a anunțat lotul național pentru sezonul 2023/2024, iar Simona Halep a fost exclusă din acesta.Astfel, pe lângă meciurile oficiale pe care nu le poate disputa, aceasta nu poate folosi nici Centrul Național de Tenis și Complexul Olimpic de la Izvorani, locurile unde Halep obișnuia să se antreneze.În cele din urmă, ”Simo” va fi nevoită să efectueze ședințele de pregătire la o academie din Dubai, Emiratele Arabe Unite, până când va primi o nouă veste în cazul suspendării sale. Aceasta a contestat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane.

Simona Halep a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru a contesta suspendarea

Fostul număr unu mondial și dublul campion de Grand Slam a atacat sentința primită de ITIA la TAS și speră să răstoarne suspendarea de patru ani pe care a primit-o. Reprezentanții legali ai Simonei Halep îl au în frunte pe Howard Jacobs, un avocat din Los Angeles care a reprezentat câteva dintre cele mai mari nume din sport în acuzațiile anti-doping.

Potrivit americanilor de la The Athletic, este posibil ca Simona Halep să afle data audierii până la finalul lunii noiembrie.

Reușitele Simonei Halep de-a lungul carierei

Simona Halep a acumulat câștiguri totale de 40.203.437 de dolari. Fostul număr 1 în clasamentul WTA  a câștigat 24 de trofee, dintre care două de Grand Slam, unul la Roland Garros și unul la Wimbledon.

Cifrele complete ale Simonei Halep în tenis:

  • Două titluri de Grand Slam,
  • 24 de titluri caștigate la simplu,
  • 64 de săptămâni ca lider mondial,
  • 373 de săptămâni petrecute în TOP 10 WTA,
  • 579 de meciuri câștigate la simplu,
  • 238 de meciuri pierdute.

Maghiarii cred că Simona Halep ar putea avea câștig de cauză la TAS

Rejudecarea cazului Simonei Halep va avea loc în prima parte a anului viitor, dar o sentință nu va fi dată imediat, fiind de așteptat ca aceasta să fie făcută public cel mai devreme în luna aprilie. Există însă premize ca Simona să scape cu o pedeapsă mai ușoară.

Jurnaliștii de la Eurosport Ungaria sunt de părere că declarațiile făcute de Patrick Mouratoglou prin care își asumă responsabilitatea pentru situația în care se află Simona Halep ar putea să întoarcă tot cazul româncei.

Nadia Comăneci împlineşte 62 de ani. Mesajul românilor pentru „Zeiţa de la Montreal”
„Mărturia neașteptată făcută de Mouratoglou poate întoarce peste cap întreg cazul Simonei. O mostră bruscă de sinceritate, o recunoaștere a responsabilității sau pregătirea pentru negocierile de la TAS? Declarațiile lui Mouratoglou pot fi atribuite fiecărei posibilități. Desigur, între ce a zis el și realitate poate fi și doar o întâmplare”, au spus jurnaliștii de la Eurosport Ungaria.