SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA 6-3, 6-4: Simona se califică în finala de la Cincinnati. Cine este adversara

Halep - Sabalenka 6-3, 6-4. Simona s-a calificat în finala de la Cincinnati, după un meci superb. Pentru trofeu, Simona se va bate cu Kiki Bertens.

18 aug. 2018, 09:02
SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA 6-3, 6-4: Simona se califică în finala de la Cincinnati. Cine este adversara

Simona Halep, locul I WTA, va juca a treia finală la Cincinnati, a doua consecutivă, atât la această competiţie, cât şi în sezon, după ce a învins-o, duminică (sâmbătă, în oraşul american), cu scorul de 6-3, 6-4, pe Arina Sbalenka din Belarus, locul 34 WTA.

Înaltă de 1,82, Sabalenka este un „munte” de agresivitate, atât la serviciu, cât şi în joc. Sportiva din Belaruis are un singur obiectiv, să ţintească liniile care mărginesc terenul, nu să joace către ele. Practică un tenis riscant, care atunci când are precizie este greu de combătut. Dacă este imprecis, atunci adversarei îi este totul mai uşor.

Cu Halep, Sabalenka a început la cote înalte, dar liderul WTA nu s-a lăsat descumpănită şi nu a făcut pasul înapoi. Dimpotrivă, ea a răspuns la fel de agresiv, a jucat precis, puncâtând chirurgical, atunci când a trebuit şi a avut poziţii favorabile. Cu inteligenţă şi cu o defensivă impenetrabilă, Halep a distrus încrederea jucătoarei de 20 de ani. Românca a menţinut ritmul şi când Sabalenka şi-a ridicat nivelul de joc, penalizând câteva erori neaşteptate ale sportivei din Belarus. Şi cu puţin noroc, Halep va evolua din nou cu trofeul pe masă, după ce duminica trecută a câştigat la Montreal.

În setul I, după 1-1 au urmat trei ghemuri în care jucătoarele au câştigat pe serviciul adversarei. Halep a luat două dintre ele, apoi şi-a menţinut serviciul, până la 5-3, când a reuşit un nou break, punând setul în dreptul ei pe tabelă, cu 6-3, după 33 de minute.

În setul al doilea, tot liderul WTA a făcut prima break, la 2-1. Sabalenka a jucat însă din ce în ce mai bine şi a răspusn cu rebreak, egalând apoi la 3 cu un ghem la 0, pe propriul serviciu. La 4-4, Sabalenka, a condus cu 40-15 pe serviciul Simonei Halep, dar românca a egalat, a salvat o a treia minge de break şi a luat ghemul.

Ea a cerut apoi sfatul lui Cahil, care i-a cerut să nu mai rişte şi să joace mai mult pe reverul adversarei. Halep a respectat indicaţiile şi a ajuns la minge de meci, pe serviciul rivalei, anulată cu as de Sabalenka. La mingea următoare, jucătoarea din Belarus a ratat un smeş din poziţie favoiorabilă şi apoi Halep a închis meciul, cu 6-4, după o oră şi 16 minute de joc.

La Cincinnati, calificarea în finală este recompensată cu un premiu de 262.364 de dolari şi cu 585 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 530.000 de dolari şi cu 900 de puncte WTA.

În finală, Halep o va întâlni, duminică, pe olandeza Kiki Bertens, locul 17 WTA, care a învins-o, în semifinale, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 6 WTA.

Simona Halep va juca a cincea oară cu Bertens. Simona Halep conduce, cu 3-1, în întâlnirile directe, ultima partidă fiind în 2017, în semifinale la Roma, când românca s-a impus cu 7-5, 6-1.

Simona Halep, în vârstă de 26 de ani şi 1,68 de metri înălţime, va disputa a XXXIII-a finală din carieră, a şasea din acest an, a doua consecutivă la Cincinnati. Ea a câştigat 18 turnee până acum.

Titluri WTA de simplu: 18 – Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 14 – Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) – în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.


SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA, evoluţia scorului:

Tenis, WTA Cincinnati, finala: Kiki Bertens – Simona Halep (21:00, Digi Sport 2)

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA 6-3, 6-4: game, set şi meci! Urmează finala cu Kiki Bertens

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA 6-3, 5-4, Simona se află la un game de finală, dar serveşte Sabalenka

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA 6-3, 4-4, set echilibrat

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA 6-3, 4-3, Simona îşi câştigă serviciul la avantaje

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA 6-3, 3-3, Sabalenka reuşeşte doi aşi în game

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA 6-3, 3-2, setul se reechilibrează

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA 6-3, 3-1, Simona face break

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA 6-3, 2-1, game la 0, fiecare jucătoare şi-a câştigat serviciul în setul al doilea.

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA 6-3, 1-0, Simona începe cu bine setul doi

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA 6-3, Simona câştigă primul set după ce Sabalenka a făcut două duble greşeli în ultimul game.

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA 5-3, Simona ajunge la un game de câştigarea setului

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA 4-3, Simona la serviciu

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA 4-2, Simona se distanţează în premieră la două game-uri.

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA 3-2, al treilea break consecutiv

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA 2-1, campioana noastră reuşeşte primul break al meciului şi devine favorită la câştigarea setului.

UPDATE: Olandeza Kiki Bertens, locul 17 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 6 WTA, calificându-se în finala turneului de categorie Premier de la Cincinnati.

Simona Halep şi Arina Sabalenka au mai fost adversare o singură dată, în acest an, în sferturi la Shenzhen, scor 6-2, 6-2 pentru româncă.

Organizatorii turneului de la Cincinnati au anunțat în această dimineață programul zilei de sâmbătă. Duelul Simona Halep – Aryna Sabalenka va fi al treilea de pe Arena Centrală și va începe nu înainte de ora 23:00, ora României.

Meciul liderului mondial va fi precedat de prima semifinală feminină, Petra Kvitova (6 WTA) – Kiki Bertens (17 WTA), și prima semifinală de pe tablou masculin, Novak Djokovic (10 ATP) – Marin Cilic (7 ATP).

Cele două s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în ianuarie 2018, când Halep a câștigat un meci fără istoric, 6-2, 6-2, în sferturile de la Shenzen, turneu pe care Simona avea să-l câștige.

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORTHalep: Am avut noroc cu „on-court coaching”. Am schimbat jocul după ce a venit Darren pe teren şi mi-a spus ce să fac

Simona Halep a declarat, vineri noapte, după ce s-a calificat în semifinalele turneului de la Cincinnati trecând de Lesia Ţurenko, într-un meci în care în primul set a fost condusă cu 4-1, că a avut noroc că Darren Cahill a venit pe teren în acel moment critic şi i-a spus cum să procedeze în continuare, ceea ce i-a schimbat jocul şi i-a adus apoi victoria.

“Am avut noroc cu on-court coaching, pentru că cred că am schimbat jocul după ce a venit Darren pe teren şi mi-a spus ce să fac. Eu eram puţin obosită pentru a mă putea concentra şi am pierdut primele ghemuri fără să gândesc ce făceam pe teren. Lesia este o adversară dificilă, este greu să joc împotriva ei. Am jucat mai demult împotriva ei şi nu ştiam la ce să mă aştept. Sunt foarte fericită. Am jucat două meciuri în aceeaşi zi şi le-am câştigat”, a spus Halep în interviul de la finalul meciului cu Ţurenko, pe teren.

Ea a menţionat că speră să nu se mai întâmple să fie nevoită să joace două meciuri în aceeaşi zi. “Nu se întâmplă prea des să joc două meciuri într-o zi, dar am făcut-o săptămâna trecută, aşa că m-am obişnuit. Sper ca în viitor să nu se mai întâmple, dar nu putem opri ploaia, astfel că pentru toţi a fost la fel, nu o să mă plâng, dar a fost o zi grea”.

Halep a menţionat că faţă de anul trecut acum, mai ales pentru că între timp a şi câştigat un turneu de Grand Slam, este mai motivată şi mai încrezătoare.

Simona Halep, liderul WTA, s-a calificat pentru a patra oară în semifinalele turneului de la Cincinnati, vineri noapte, trecând în sferturile de finală de sportiva ucraineană Lesia Ţurenko, numărul 44 mondial, scor 6-4, 6-1.

Halep, care a obţinut calificarea într-o oră şi 17 minute, a fost condusă cu 4-1 în primul set. Pentru româncă a fost al doilea meci al zilei, din cauza programului perturbat de ploaie ea fiind nevoită să joace două pe zi. Ea a învins-o în turul trei pe sportiva australiană Ashleigh Barty, numărul 16 mondial, scor 7-5, 6-4, într-o oră şi 29 minute.

În semifinale, Simona Halep va juca împotriva sportivei care se va impune în meciul dintre americanca Madison Keys, locul 13 WTA, şi Arina Sabalenka, din Belarus, numărul 34 mondial.

Simona Halep a fost semifinalistă la Cincinnati în 2016 şi finalistă în 2015 şi în 2017.

 

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT: Halep, care a obţinut calificarea într-o oră şi 17 minute, a fost condusă cu 4-1 în primul set. Pentru româncă a fost al doilea meci al zilei, din cauza programului perturbat de ploaie ea fiind nevoită să joace două pe zi. Ea a învins-o în turul trei pe sportiva australiană Ashleigh Barty, numărul 16 mondial, scor 7-5, 6-4, într-o oră şi 29 minute.

La meciul cu Ţurenko, Simona Halep a câştigat primul set în 48 de minute, scor 6-4, revenind de la 1-4. La 4-1 pentru jucătoarea ucraineană, Darren Cahill a coborât pe teren şi i-a dat câteva sfaturi lideului WTA. După acest moment, Halep a câştigat cinci ghemuri consecutiv. Românca a făcut break de trei ori în primul set şi Ţurenko de două ori.

În setul doi, Ţurenko a acuzat unele probleme din punct de vedere fizic şi Halep a făcut break de patru ori, impunându-se categoric, scor 6-1, în 29 de minute.  Şi sportiva ucraineană a câştigat o dată pe serviciul româncei, la penultimul ghem.

În semifinale, Simona Halep va juca împotriva sportivei care se va impune în meciul dintre americanca Madison Keys, locul 13 WTA, şi Arina Sabalenka, din Belarus, numărul 34 mondial.

Premiul pentru participarea în penultimul act este de 130.300 de dolari şi 350 de puncte.

Simona Halep a fost semifinalistă la Cincinnati în 2016 şi finalistă în 2015 şi în 2017.

SIMONA HALEP – ARYNA SABALENKA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT şi live score pe RomaniaTV.net.