Simona Halep, atacată violent de Caroline Wozniacki: „Aceşti oameni n-ar trebui să primească wild-card-uri”. Cum a replicat

Simona Halep (32 de ani) și-a făcut revenirea în circuitul WTA la Miami, după o absență de 17 luni, fiind învinsă de Paula Badosa (26 de ani, locul 73 WTA), scor 6-1, 4-6, 3-6. Revenirea româncei a stârnit reacții diverse în lumea tenisului feminin, iar unele voci, precum cea a Caroline Wozniacki (33 de ani, locul 129 WTA), au contestat prezența sa în turneu.

20 mart. 2024, 08:01
Simona Halep, atacată violent de Caroline Wozniacki: „Aceşti oameni n-ar trebui să primească wild-card-uri”. Cum a replicat
Simona Halep, atacată violent de Caroline Wozniacki: "Aceşti oameni n-ar trebui să primească wild-card-uri". Cum a replicat

Simona Halep, atacată violent de Caroline Wozniacki. Întrebată despre întoarcerea Simonei Halep pe teren, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus suspendarea inițială de 4 ani la doar 9 luni, daneza a exprimat rezervele sale față de prezența româncei la turneul din Miami.

„În primul rând, mereu mi-a plăcut de Simona. Am avut o relație bună. Și în trecut am vorbit deschis despre ce cred în legătură cu dopajul. Ideile mele nu s-au schimbat. Întotdeauna mi-am dorit un sport curat, corect pentru toți. Nu mă refer direct la Simona, dar, dacă cineva trișează intenționat, dacă cineva a fost testat pozitiv… Înțeleg de ce un turneu vrea un nume mare pe tablou, dar eu cred, și nu este un atac la cineva anume, că acești oameni nuar trebui să primească wild-card-uri! Dacă vrei să revii și a fost vorba de o greșeală, înțeleg, dar trebuie să o iei de jos ca să ajungi înapoi în vârf. Asta e părerea mea despre astfel de lucruri”, a spus Caroline Wozniacki.

Chiar dacă daneza a subliniat că declarațiile sale nu o vizează direct pe Simona Halep, a sugerat că absența prelungită a româncei din tenis nu a fost suficient sancționată: „Evident că situația ei s-a prelungit foarte mult timp. Ea a obținut o reducere a suspendării, dar nu a fost iertată, a fost o sentință mai blândă. A lipsit o perioadă bună de timp din tenis, iar acum se întoarce. Din nou, eu sper doar să avem un sport curat. E tot ce îmi doresc. Vreau să avem modele pozitive pentru tânăra generație. E un sport în care se investesc mulți bani, e foarte competitiv, mulți jucători. Vreau o luptă cinstită”.

Citeşte şi: Simona Halep – Paula Badosa 6-1, 4-6, 3-6 în primul tur la Miami. „Simo” a rezistat doar un set!

SImona Halep a comentat imediat declaraţiile rivalei sale şi a precizat că TAS a decis în cazul ei că a fost vorba despre o contaminare, nu despre dopaj.

„Eu nu am făcut nimic greşit. Nu am trişat. Nu m-am dopat. Aşa că e mai bine dacă citim decizia de la TAS, că a fost un supliment contaminat, nu a fost dopaj. Nu am avut niciodată de-a face cu dopajul. Nu m-am dopat niciodată, deci nu sunt o trişoare! O singură persoană care este negativă în privinţa mea nu este atât de importantă, pentru că am sute de oameni care îmi oferă dragoste, aşa că voi accepta asta”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep are nevoie wild-card-uri pentru a participa la turneele din circuit, având în vedere că nu mai era clasată în ierarhia WTA din cauza absenței îndelungate. Acum, românca are 10 puncte WTA, dar nu a intrat nici măcat în Top 1.000!